Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (7. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 7. hafta programı geride kaldı.

Keyifli maçlar izlediğimiz ve önemli bireysel performansların yer aldığı bu hafta için her zaman olduğu gibi panoramayı birlikte hazırlayalım ve ödülleri de sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon düşme tehlikesi yaşayan Büyükçekmece, bu sezon öncesi daha iyi bir kadro kurdu. Özellikle Crawford gibi daha önce Afyon’da liderliği ile kendisini kanıtlamış yıldız bir oyun kurucunun etrafında takım kurmaları çok önemliydi. Bunun da artılarını sezonun ilk kısmında hanelerine yazmaya başladılar. İşte bu hafta da o maçlardan birini izledik. Küçük Dev Adam liderliğinde ligimizin ve Europe Cup’ın en formda takımlarından biri olan, kaliteli kadrosuyla dikkat çeken Bahçeşehir’i yenmeyi başardılar. Gerun ile Bruinsma’yı pota altında çok verimli kullanan, ribaundları da domine eden Büyükçekmece, yüksek tempoda oynanan maçta zaman zaman özellikle Jones’a karşı savunmada sorun yaşasa da Crawford’un müthiş bireysel performansı eşliğinde çok değerli bir galibiyete imza attı. Biz de alkışlarla onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Jordon Crawford (Büyükçekmece): 26 sayı, 4-7 3sayı, 5 ribaund, 11 asist, 30 verimlilik
  • Alpha Kaba (Gaziantep): 16 sayı, 7-10 2sayı, 12 ribaund, 2 asist, 2 blok, 2 t.çalma, 29 verimlilik
  • Rondae Hollis-Jefferson (Beşiktaş Icrypex): 15 sayı, 11 ribaund, 3 asist, 24 verimlilik
  • Gabriel Olaseni (Darüşşafaka): 17 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 23 verimlilik
  • Allerik Freeman (Frutti Extra Bursaspor): 27 sayı, 7-10 3sayı, 3 ribaund, 4 asist, 22 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Daha önce ligimizde Afyon forması ile de fırtına gibi esmiş olan 31 yaşındaki Jordon Crawford, bu sezon ise Büyükçekmece forması ile mücadele ediyor. Sadece 1.68 metre boyunda olan ama buna rağmen cesaretli oyunu, müthiş top tekniği, deliciliği, açık alandaki etkinliği ve yüksek yüzdeli üçlüklerle rakip savunmaların tam anlamıyla baş belası olan, “Küçük Dev Adam” lakabını sonuna kadar hak eden bir oyuncu. Bu hafta da Bahçeşehir deplasmanında en kritik anlarda sazı alarak skor yükünü neredeyse tek başına çekerek galibiyeti getiren isim oldu ki arkadaşlarına yaptığı servislerle de Bahçeşehir savunmasının dengesini tamamen bozmuştu. 35:21 dakika sahada kalan tecrübeli oyun kurucu 7-13 2sayı, 4-7 3sayı isabetleriule toplamda 26 sayı üretirken, istatistiklerine 5 ribaund, 11 asist, 1 top çalma da ekleyerek toplamda 30 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Berk Uğurlu (Tofaş): 20 sayı, 6-7 2sayı, 2-4 3sayı, 2 asist, 19 verimlilik
  • Muhammed Baygül (Bahçeşehir Koleji): 16 sayı, 3-3 3sayı, 4 ribaund, 4 asist, 19 verimlilik
  • Ahmet Düverioğlu (Fenerbahçe Beko): 14 sayı, 4-5 2sayı, 6 ribaund, 2 t.çalma, 19 verimlilik
  • Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes): 12 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 17 verimlilik
  • Yiğit Arslan (Tofaş): 9 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 16 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …