Güncel Haberler

İDDİA: Merkezefendi’ye Tanıdık Oyun Kurucu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından biri olan Yukatel Merkezefendi Belediyespor, sezona kötü bir giriş yaptı ve ilk 7 haftanın ardından kendisini düşme hattında buldu.

Bunun üzerine Basketfaul’de yer alan habere göre kadrolarını tanıdık bir oyun kurucu, Kalin Lucas ile güçlendiriyorlar. Birleşik Amerikalı oyuncu daha önce ülkemizde 2011-13 arası Banvit’te ve 2015-16 sezonunda TED Ankara Kolejliler forması ile BSL’de boy göstermişti.

32 yaşında olan 1.85 metre boyundaki tecrübeli guard, geçen sezon İsrail Winner Ligi’nde boy gösterdikten sonra bu sezon ise sadece Porto Riko Ligi ekiplerinden Carolina formasını terletmiş, 11 maçta ortalama 34.5 dakika sahada kalırken 18.1 sayı, %38.6 3sayı, 3.8 ribaund, 9.5 asist, 1.7 top çalma istatistikleriyle hazır bir görüntü vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sürati, deliciliği ve dış şutlardaki yüksek yüzdesi ile skorer bir guard olan Lucas, Merkezefendi’nin Smith’den 1 numarada alamadığı katkıyı tecrübesiyle beraber verebilecek bir isim. Onun potaya agresif gidişleri ve bunu yaparken hareketli uzunları besleyebilmesi sayesinde hücumda sınıf atlayabileceklerini düşünüyorum. Dış şutlar konusunda da Smith’den daha güvenilir bir isim olan Lucas, yarı sahada birebirleri ve tam sahadaki yüksek temposuyla rahatlıkla hücuma liderlik edebilecek bir oyun kurucu.

Elbette eksileri de var ki bu sezon onu şimdiye kadar hiçbir Avrupa takımında izlemedik.. Geçen sezonu da İsrail Ligi’nde geçirmesiyle beraber tamamen hücuma odaklı bir oyuncu olduğunu, savunmada sadece fiziksel değil mental olarak da eksikleri olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Dolayısıyla koç Aktaş’ın Lomazs ile birlikte sahada oldukları anlarda diğer 3 ismi savunmaya ekstra konsantre etmesi gerekecek. Ayrıca hücumda özel yetenekleri olsa da neredeyse 2 sezondur üst seviye basketboldan ve sertlikten uzak olduğunun da altını çizmek gerekli.

Düşme hattından kurtulmak isteyen ve Smith’in yerine takıma yeni bir lider arayan Merkezefendi için doğru bir hamle diyebiliriz. Yıllar önce de olsa ülkemizde forma giymiş olması, adaptasyon sürecini hızlandıracaktır diye düşünüyorum. Hücumda kendi standartlarına ulaşabilirse takımı farklı bir seviyeye taşıyabilir. Ama savunmadaki zaaflarını kapatmaları lazım ve bunun için koç Aktaş’ın ekibiyle beraber ekstra mesai harcaması gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …