Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (8.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 8. hafta programı geride kaldı.

Bu hafta temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko ile yüzümüz gülerken, Anadolu efes ile ise üzüldük. Gelin birlikte bu zorlu haftanın panoramasını hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona yeni koçu ve bir kaç oyuncu dışında yenilenmiş bir kadroyla giren Fenerbahçe Beko, son nefeste üst üste kaybettiği 4 maçın ardından nihayet bu hafta Rusya deplasmanında güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan, ligin en iyi bütçelerinden birine sahip CSKA Moskova’yı 82-91 gibi net bir skorla devirmeyi başardı. Haftalardır 30-35 dakika pozitif basketbol oynayan temsilcimiz bu kez kaliteli ve agresif basketbolunu maçın sonuna kadar sürdürdü ki De Colo’yu maç sonunda bitirici rolüyle en doğru ve en verimli şekilde kullanarak aradığı, özlediği galibiyete ulaşmış oldu. Booker ve Shayok gibi isimleri de takımın önemli parçalarından biri haline getiren, Guduric ile Henry’yi de rollerine alıştıran koç Djordjevic yönetimindeki Fenerbahçe Beko, keyif veren basketbolunu bu kez galibiyetle süsledi ve alkışlarla da haftanın takımı ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Chris Jones (LDLC Asvel Villeurbanne): 25 sayı, 8-10 2sayı, 3 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik
  • Derrick Williams (Maccabi Tel Aviv): 21 sayı, 3-7 3sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 26 verimlilik
  • Jan Vesely (Fenerbahçe Beko): 17 sayı, 6-8 2sayı, 7 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik
  • Guerschon Yabusele (Real Madrid): 21 sayı, 5-6 2sayı, 3-4 3sayı, 3 ribaund, 23 verimlilik
  • Tyler Dorsey (Olympiakos): 18 sayı, 4-7 2sayı, 7 ribaund, 4 asist, 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Maccabi geçirdiği ilk Euroleague sezonunda beklentileri karşılayamamıştı Chris Jones. Ama bu sezon LDLC Asvel Villeurbanne forması ile etkileyici performanslar sergiliyor. Genç guard Okobo ile de çok iyi bir ikili oldular. Bu hafta konuk ettikleri Unics Kazan karşısında da takıma liderlik eden isim yine Jones’du. Oyunun iki alanında da takımını derleyip toplayan bir guard olarak öne çıkan Birleşik Amerikalı oyuncu, 32 dakika sahada kaldığı maçta 8-10 2sayı, 1-4 3sayı, 6-7 s.atış isabetleriyle 25 sayıya imza atarken istatistiklerine 3 ribaund, 3 asist, 1 top çalma da ekleyerek 27 verimlilik puanına ulaştı ve takımını galibiyete taşırken alkışlarla da haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

Chris Jones - LDLC ASVEL Villeurbanne - EB21

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …