Güncel Haberler

Koç Açık, Galatasaray Galibiyetini Değerlendirdi

ING Basketbol Süper Ligi 8. hafta mücadelesinde Gaziantep, konuk ettiği Galatasaray NEF’i 74-66’lık skorla yenmeyi başarmıştı.

Karşılaşmanın ardından Gaziantep’in genç koçu Tutku Açık açıklamalarda bulundu:

Son 2 maçta takımın ortaya koyduğu mücadeleden, emekten çok memnunum. Tabii, Karşıyaka ve Fenerbahçe gerçekten çok kaliteli takımlar. 2-3 dakikalık bölümleri zaman zaman çok iyi oynadıkları için kaybettik. O maçlardan da memnundum. Zaten onun yansımasını da bugün gördük. Galatasaray hakikaten bu ligin en formda takımı. Hızlı basketbol oynuyorlar, çok kolay sayı buluyorlar. Onları 70 sayının altında tuttuk. Hedefimiz buydu. Çünkü Galatasaray‘ı yenebilmek için işin defans kısmında emek vermemiz gerekiyordu. Bugün onu başardık. Tüm oyuncularımı kutluyorum, taraftara da teşekkür etmek istiyorum. Bizi desteklemeye devam ettiler. 2 hafta sonra burada oynayacağımız Türk Telekom maçında da tribünleri dolu görmek istiyoruz. Tüm oyuncularımı mücadelelerinden ötürü tekrar kutluyorum.

İşin anahtarı geri koşmak oldu. Erken pozisyon alıp yüzdeli bir şekilde değerlendiren Galatasaray’a karşı müdafaa prensiplerimizden kopmadan oynadık. Zaman zaman boş atışlar buldular ancak bunları yıpranarak attılar. Bütün kısaları neredeyse yüzde 40’ın üzerinde üçlük yüzdesiyle oynuyor. Bunu maçtan önce de konuştuk. Özellikle buralarda agresifleşmeye çalıştık. Galatasaray’ı bir kişiyi, iki kişiyi tutarak yenmek kolay değil; takım defansı yaptık ve karşılığını da aldık.

Tivibu Spor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …