Güncel Haberler

Analiz: Efes, Zenit Karşısında Geç Açıldı ve Farkı Kapatamadı

Turkish Airlines Euroleague 8. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Zenit karşısında geç açıldı ve fark kapatamayarak 79-90’lık skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Zenit derecesini 5-3 yaparken Anadolu Efes ise derecesini 2-6 yaptı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Zenit’de Conner Frankamp 18 sayı, 4-6 3sayı, 3 asist ile en skorer isim olurken, Mindaugas Kuzminskas 15 sayı, 3-6 3sayı, 5 ribaund, Billy Baron 10 sayı, 2 ribaund, 5 asist ve Jordan Mickey 10 sayı, 5 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Lacivert beyazlılarda ise Shane Larkin 14 sayı, 5 asist ile öne çıkarken, Tibor Pleiss 13 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Rodrigue Beaubois 11 sayı, 3 ribaund, Elijah Bryant 10 sayı, 5 ribaund ve Adrien Moerman 10 sayı, 5 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Efes maça çok isteksiz ve ruhsuz bir giriş yaptı. Hücumda üst üste gelen top kayıplarına rağmen Simon ve Pleiss’ın hücumdaki etkili performansları sayesinde maça tutunduk. Ancak Zenit hücumda pas trafiğini iyi kurdu ve savunmamızın dengesini bozarak buldukları üçlüklerle ilk çeyreği 20-22 önde kapattı. İkinci çeyreğe de üçlüklerle başlayan Zenit oldu. Özellikle Kuzminskas’ın tepeden ve forvetten bulduğu ekstra üçlüklere çare bulamadık. Savunmada o kadar yumuşak kaldık ki anlatmak zor gerçekten… Zenit sürekli boş şutlar bularak elini kolunu sallaya sallaya üretmeye devam etti. Hücumda da sınıfta kalan temsilcimiz bu çeyreği 9-21’lik skorla tamamladı ve soyunma odasına 33-47 geride girdik.

İkinci yarıya daha diri daha enerjik girmesi beklenen Efes, ikili oyun savunmasındaki zaaflarını sürdürünce bunları çok iyi değerlendiren Zenit, hızlı hücumlardan da rahat skor bulmaya devam edince farkı 25 sayıya kadar çıkardı. Temsilcimiz bir türlü potaya gidemeyince, zorlama üçlük atışlarla direnmeye çalıştı ama elbette maçta kalmak için yeterli olamadı. Koç Ataman Erten ve Larkin’i sahaya sürerek takımın enerjisini yükseltmeye çalışsa da bu da çare olmadı. Son çeyreğe de Zenit’in 51-73’lük üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte farkı 20 sayı iken Larkin kendisine yapılan sert faule tepki gösterdi. Onun biraz olsun sinirlenip kendisine gelmesiyle Efes geç kalmış da olsa bir geri dönüş kıvılcımı yaktı. Bryant’ın da Larkin’e eşlik etmesiyle farkı 16 sayılara kadar indirdi temsilcimiz. Ama Frankamp’dan gelen üçlükle tekrar farkı güvenilir seviyelere çeken Zenit, Larkin’in son bölümde artan enerjisi ve agresif oyununa rağmen 90-79’luk skorla kazanmayı başardı.

Bu maç için teknik bir analiz yapmanın ne anlamı ne de faydası var, bu kadar bitik bir Efes izlemek gerçekten üzücü. Ne oyuncular, ne koç Ataman, ne de taraftarların adeta maça gelmdiği bir akşamı geride bıraktık. Maçı özetlemek gerekirsek; basit top kayıpları, berbat şut seçimleri, ruhsuz ve isteksiz bir basketbol!? Sezonun 8. haftasındayız çocuklar, artık tatil bitmedi mi!!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …