Güncel Haberler

RESMİ: Baskonia, Eski Bursasporlu Oyun Kurucuyu Kadrosuna Kattı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de yer alan İspanya Liga Endesa ekiplerinden Bitci Baskonia, guard rotasyonunu tanıdık bir oyun kurucu ile güçlendirdi.

Geçen sezon ülkemizde Frutti Extra Bursaspor forması ile izlediğimiz Lamar Peters ile sezon sonuna kadar geçerli kontrata imza attılar.

1.83 metre boyunda olan 23 yaşındaki solak guard geçen sezon BSL’de 17 maçta ortalama 29.5 dakika süre alırken 9.9 sayı, %27.4 3sayı, 2.4 ribaund, 6.5 asist, 1.4 top çalma ve EuroCup’da ise 3 maçta ortalama 31.3 dakika sahada kalırken 18.7 sayı, %60.0 3sayı 2.0 ribaund, 7.3 asist, 1.7 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Solak guard Euroleague sahnesinde alternatif guard olarak gerek organizasyon becerisi gerekse hücumdaki enerjisi ile değer katabilecek, skor katkısı da verebilecek bir isim. Saha görüşü ve oyun kurucu becerleri ile öne çıkan Peters, geçen sezon da ligimizin en çok asist yapan isimlerinden biriydi. Top tekniğinin yüksek olması, agresif bir şekilde potaya atak etmesi ve özellikle birebirlerdeki verimliliği ile dikkat çeken bir isim. Atletizmi, patlayıcı ilk adımı ve deliciliği ile etkili bir penetreci. Potaya kadar gidebildiği gibi dribbling üstü hem yay gerisinden hem de orta mesafeden şut tehditi de yüksek. Ayrıca açık alanda da çok verimli bir guard. İşin savunma tarafında da atletizmi ve güçlü fiziği sayesinde rakiplerini alçak possta bile göğüsleyebilen bir guard. Topa baskı yaptığı en iyi işlerden biri ki bu sayede top çalma departmanında da etkili. Bunların yanında savunma ribaundlarında da havuza düşen topları takip eden, ribaundlara destek olan bir guard.

Gelelim geliştirmesi gereken konulara. Tipik topla oynamayı seven bir oyun kurucu Peters. Zaman zaman fazla dribbling yapıp, topu gereksiz tutarak takımının hücum ritmini aşağı çekebiliyor ki bu onun basit top kayıpları ve hatalar yapmasına da neden oluyor. Şut seçimleri kötü ve özellikle yay gerisindenden istikrarlı ve güvenilir bir şutör değil. Diğer taraftan potaya gitmeyi çok seven, güçlü fiziği sayesinde teması alıp çizgiye de çokça giden Peters, burada da bir guard için vasat yüzdelere sahip. Her ne kadar fiziksel özellikleri onun çok iyi bir savunmacı olmasını sağlayacak seviyede olsa da birebirde ortalama bir savunmacı sadece ve her zaman rakiplerin penetre koridorlarını kapatamayabiliyor. Top çalmaya yönelmesi ve geç pozisyon alması nedeniyle faul yapmaya meyilli. Topsuz savunmada da adam takibi konusunda konsantrasyonu düşük olan bir isim. Ayrıca güçlü fiziğine hem rağmen toplu adamı hem de topsuz adamını savunurken sıklıkla perdelere yakalanabiliyor.

Baskonia, Baldwin’den istediği verimi alamadı ve bu nedenel Granger ile beraber guard rotasyonunda eksik kaldılar şuana kadar. Peters, kenardan gelerek oyunun iki alanında da atletizmi ve çabukluğu ile enerji getirecek, özellikle hücumda patlayıcı ve delici oyunuyla skor katkısı da verebilecek bir isim. Ayrıca savunmada topa iyi baskı yapabiliyor olmasıyla beraber koç Ivanovic’in sisteminde değerli bir parça olabilir. Euroleague’deki çaylak psikolojisini hızlıca atlatıp çabuk adapte olursa ve hücumda şut seçimlerine biraz daha dikkat edebilirse faydalı bir bench oyuncusu olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …