Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (6. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 6. hafta programı tamamlandı.

Bu hafta Daçka’da devam eden covid vakaları nedeniyle Afyon maçı oynanmadı, bu nedenle de 7 maç izledik. Gelin birlikte birbirinden keyifli geçen maçların ardından her zamanki gibi haftanın panoramasını mercek altına alırken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona çok iyi bir giriş yapan ancak daha sonras sakatlıklar nedeniyle canı sıkılan Bahçeşehir Koleji, yine de geri adım atmadı ve Europe Cup’da aldığı iyi sonuçları BSL’ye de taşımayı başardı. Bu hafta da zorlu Ankara deplasmanına Williams’dan yoksun gittiler ve ayrıca sakatlıkları bulunan Hall ile Bentil antrenman yapmadan bu maça çıkmak zorunda kaldılar. Solomon’un da daha takıma yeni katıldığını, henüz adaptasyon sürecinin başında olduğunu düşündüğümüzde Telekom gibi denk bir rakip karşısında galibiyete ulaşmaları çok değerliydi. Özellikle son bölümde kazanma alışkanlığı olan, uzun yıllardır birlikte oynayan bir takım gibi soğuk kanlı tavırlarını korumaları, özellikle sıcak isi, Bentil’i çok iyi besleyip onu en verimli şekilde kullanmaları önemliydi ki bu sayede maçı kazandılar zaten. Koç Ernak da takımla beraber büyüyor ve her geçen gün özgüveni artıyor, arttıkça da takıma daha hakim oluyor. Alkışlar Telekom’u deplasmanda sınırlı imkanlar rağmen son nefeste yenen Bahçeşehir’e, haftanın takımı ödülünün sahibi oluyorlar.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 31 sayı, 4-7 3sayı, 13-14 s.atış, 5 ribaund, 11 asist, 42 verimlilik
  • Dee Bost (Galatasaray NEF): 20 sayı, 3-8 3sayı, 5 ribaund, 10 asist, 28 verimlilik
  • Dedric Lawson (Beşiktaş Icrypex): 18 sayı, 3-4 3sayı, 11 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 28 verimlilik
  • Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko): 27 sayı, 4-6 3sayı, 2 asist, 27 verimlilik
  • Phil Greene (Büyükçekmece): 20 sayı, 6-8 3sayı, 5 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik
Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçen sezon hem Euroleague hem de BSL’de MVP seçilmeyi başaran, sonrasında da NBA’e gitmek yerine Anadolu Efes‘de kalmayı tercih eden Vasilije Micic, bu sezona iyi bir giriş yapamadı. Ancak sakatlıktan döndüğü bu haftada, Euroleague çift maç programının ardından ritmini bulabilmek için ligde Tofaş karşısında sahaya çıktı. Larkin’in süre almadığı maçta tam anlamıyla sazı eline alan Sırp yıldız, eski takımı Tofaş karşısında özel bir performansa imza attı. Hücumda neredeyse tek kişilik bir takım gibi istatistik kağıdının her yerini dolduran Micic, 4-7 3sayı, 13-14 s.atış isabetleriyle tam 31 sayı üretirken 5 ribaund, toplayıp 11 de asist yaptı ve toplamda 42 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko): 27 sayı, 4-6 3sayı, 2 asist, 27 verimlilik
  • Furkan Haltalı (Beşiktaş Icrypex): 18 sayı, 6-9 2sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 blok, 23 verimlilik
  • Egehan Arna (Beşiktaş Icrypex): 19 sayı, 4-7 3sayı, 5 ribaund, 6 asist, 22 verimlilik
  • Samet Geyik (Türk Telekom): 16 sayı, 5-7 2sayı, 8 ribaund, 3 asist, 22 verimlilik
  • Metin Türen (FE Bursaspor): 13 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 18 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …