Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (7.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague 7. hafta programı geride kaldı.

Çift maç haftasının 2. ayağı niteliğinde oynanan maçlarda temsilcimiz Anadolu Efes farklı kazanarak yüzleri güldürürken, Fenerbahçe Beko ise maalesef bir kez daha son topta kaybederek üzdü.

Gelin birlikte basketbola doyduğumuz bu zor haftanın panoramasını her zamanki birlikte oluşturalım ve ödülleri sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Mitrovic yönetiminde EuroCup şampiyonu ünvanıyla tarihinde ilk kez Euroleague sahnesinde yer alan AS Monaco, kurduğu iddialı kadrosuyla sezona iyi bir giriş yapmıtşı. Herkese James’in üstüne kurulu bir takım olarak görüyordu onları, hatta Motiejunas’ın da diğer önemli isim olacağını düşünüyorlardı. Ama Fransız ekibi bu hafta güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan CSKA karşısında bir kez daha gösterdi ki bu 2 yıldız dışında asıl takımda geri kalan isimlerin performansı sayesinde çok can yakacak. Rus devi karşısında 22 sayı farkla geri düşmelerine rağmen Hall, Andjusic, Motum, Lee, Diallo ve yeni transfer Bacon’ın çabalarıyla geri dönen Fransız ekibi sonrasında da müthiş performansını sürdürüp rakibini tam 17 sayı farkla yenip toplamda 39 sayılık bir hamle yapmayı başardı. Elbette biz de bu olağanüstü performansı ayakta alkışladık ve haftanın takımı ödülünü de hiç düşünmeden onlara veriyoruz.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Elie Okobo (LDLC Asvel Villeurbenne): 35 sayı, 5-7 3sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 37 verimlilik
  • Donta Hall (AS Monaco): 17 sayı, 8-9 2sayı, 10 ribaund, 2 blok, 26 verimlilik
  • Darrun Hilliard (FC Bayern Munich): 23 sayı, 4-9 3sayı, 6 ribaund, 3 asist, 26 verimlilik
  • Jordan Loyd (Zenit): 20 sayı, 3-5 3sayı, 8 ribaund, 4 asist, 25 verimlilik
  • Tibor Pleiss (Anadolu Efes): 17 sayı, 6-9 2sayı, 7 ribaund, 22 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu sezon Euroleague sahnesindeki çaylak oyuncular gerçekten fark yaratıyorlar ve bunlarında başında da LDLC Asvel Villeurbanne‘in 24 yaşındaki genç oyun kurucusu Elie Okobo var kuşkusuz. Fransız oyuncu bu hafta takımının zorlu OAKA deplasmanında oynadığı maçta tam anlamıyla bir MVP performansı sergiledi. Daha yeni bu salonda son şampiyon Anadolu Efes’i farklı yenmiş, moralli bir Panathinaikos’u onun liderliğinde sahadan sildiler adeta. Okobo, 31 dakika sahada kalırken 8-12 2sayı, 5-7 3sayı, 4-4 s.atış isabetleriyle tam 35 sayı üretirken, istatistiklerine 4 ribaundi 2 asist, 2 top çalma da eklediği ve 37 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …