Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi’nde Ekim Ayının MVP’si Ludwigsburg’un İsveçli Guardı Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde ilk kez boy gösteren Alman ekibi Ludwigsburg yaptığı 3-0’lık başlangıç ile ses getirmişti ve bu başarılı girişin başmimarı ise bir çok basketbolseverin henüz tanımadığı, yeni bir yüzdü.

Organizasyondan yapılan açıklamanada Northern Colarado’nun eski yıldızı, İsveçli guard Jonah Radebaugh Ekim ayının MVP’si seçildi.

NBA oyuncuları Patrcik Beverley ve P.J. Tucker ile çalışma fırsatı bulan, profesyonel kariyerine ise ülkesi İsveçte başlayan Radebaugh gelişimini tam gaz sürdürüyor. 24 yaşındaki genç yıldız takımının BCL’de 3-0 ile başlamasına liderlik eden isimdi.

Oyunun her alanına dokunmayı başaran İsveçli guard bunu istatistiklerine de yansıtmış bir isim; 16.3 sayı, %60.0 3sayı, 6.0 ribaund, 3.0 asist, 1.7 top çalma gibi dikkat çekici istatistikleri imza attı şuana kadar.

Ancak en önemli istatistiğindne henüz bahsetmedik. Radebaugh’un süre aldığı 3 maçta, toplam 97 dakika boyunca takımı Ludwigsburg rakiplerine karşı +60 ile üstünlük kurmuş durumda. Bu müthiş istatistiği Tenerife, Sassari ve Ukrayna şampiyonu Prometey karşısında ulaştığını da belirtmek gerekli.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Igokea Galibiyetini Değerlendirdi

FIBA Şampiyonlar Ligi H grubu ilk maçında temsilcimiz Tofaş, deplasmanda Igokea’yı uzatma sonunda 102-104’lük skorla …