Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (6.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de çift haftasının ilk ayağı konumundaki 6. hafta programı geride kaldı.

Maalesef iki temsilcimiz de, hem Fenerbahçe Beko hem de Anadolu Efes, bu hafta bizleri aldıkları mağlubiyetlerle üzdüler. Gelin her zaman olduğu gibi bu haftanın da panoramasını beraber hazırlayalım ve ödülleri sahipleriyla buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu hafta bir çok takım özel performanslara, kritik galibiyetlere imza attılar. Ama bana göre en özeli, alkışı en çok hakedeni LDLC Asvel Villeurbanne‘in Rus devi CSKA Moskova karşısında aldığı galibiyetti. Bu sonuçla derecesini 4-2 yaparak beklentilerin çok üstünde bir sezon başlangıcı yapan Fransız ekibi, ligin mütevazi bütçeli takımlardan biri olmasına rağmen koç Parker yönetiminde elindeki malzemeyi çok iyi kullanmaya devam ediyor. CSKA karşısında savunmada vidaları sonuna kadar sıkıp atletik oyunlarının artılarını iyi kullanarak rakibin Clyburn ve Lundberg gibi delici oyuncularının etkinliğini tamamen yok etmeyi başardılar ve takım olarak sadece 68 sayı üretmelerine izin verdiler. Onlar adına sezonun geri kalanı için mentak olarak da çok değerli olan bu galibiyetin ardından biz de kendilerini haftanın takımı seçerek ödüllendiriyoruz alkışlarla.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece galip gelen takımların oyuncuları verimlilik puanına göre seçilmiştir.)

  • Daryl Macon (Panathinaikos): 34 sayı, 9-12 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 38 verimlilik
  • Alpha Diallo (AS Monaco): 19 sayı, 7-8 2sayı, 7 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 28 verimlilik
  • Georgios Papagiannis (Panathinaikos): 12 sayı, 6-8 2sayı, 10 ribaund, 3 blok, 25 verimlilik
  • Derrick Williams (Maccabi Tel Aviv): 17 sayı, 4-8 2sayı, 2-2 3sayı, 7 ribaund, 23 verimlilik
  • Thomas Heurtel (Real Madrid): 15 sayı, 4-7 2sayı, 1-2 3sayı, 3 ribaund, 6 asist, 22 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Sanırım bu hafta seçim yaparken hiç zorlanmadık. Sadece istatistiksel olarak değil sahada ortaya koyduğu müthiş enerji ile oyunun iki alanında da net olarak ben burdayım diyen, sanki bir çaylak değil de 40 yıllık Euroleague oyuncusu gibi bir performans gösteren Panathinaikos‘un guardı Daryl Macon gerçekten parmak ıssırttan bir performansa imza attı. Evet maalesef bu özel performans temsilcimiz Efes karşısında geldi ama gerçekten izlerken tarafsız bir bakış açısıyla büyüleyiciydi. Müthiş özgüveni, sürati, doğru tercihleri ve yay gerisinden yakaladığı 9-12 isabet oranı ile tek başına tam 34 sayı gönderdi son şampiyonun potasına. Ayrıca istatistiklerine 4 ribaund ve 3 asist de ekleyerek oyunun her alanında dinamizmi ve pozitif enerjisi ile alkışları topladı. 38 verimlilik puanı toplayan eski Galatasaraylı Macon, alkışlarla haftanın MVP’si olmayı başardı.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …