Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes, OAKA Deplasmanında Dağıldı!

Turkish Airlines Euroleague 6. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, OAKA’da konuk olduğu Panathinaikos karşısında 95-69’luk skorla kaybederek tam anlamıyla dağıldı!

Bu sonuçla Yoncalar derecelerini 2-4 yaparken, Anadolu Efes ise yola 1-5 ile devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Ev sahibi ekipte eski Galatasaraylı Daryl Macon 34 sayı, 9-12 3sayı, 4 ribaund, 3 asist ile Eurolegue’deki çaylak sezonunun en iyi performansına imza attı. Nemanja Nedovic 17 sayı, 3-3 2sayı, 2-2 3sayı, Howard Sant-Roos 13 sayı, 5 ribaund, 3 asist ve Georgios Papagiannis 12 sayı, 10 ribaund, 3 blok ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Micic, Anderson ve Dunston’ın sakatlıkları nedeniyle forma giyemediği temsilcimizde ise Rodrigue Beaubois 16 sayı, 3 asist ile en skorer isim olurken, Elijah Bryant 15 sayı, 3 ribaund ve Chris Singleton 11 sayı, 5 ribaund ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular. Uzun bir sakatlığın ardından formasına kavuşan Krunoslav Simon ise hiç sayı üretemedi ama 3 ribaund, 9 asist ile katkı verdi.

EDİTÖR YORUMU:

Son şampiyon Efes karşısında maça çok agresif ve istekli başlayan Panathinaikos skor üretiminde hiç zorlanmadı. Temsilcimiz ise hücumda kötü bir giriş yapınca skor ütünlüğü erkenden ev sahibinin eline geçti. Papagiannis’in blokları ve boyalı alandaki varlığı bizi potadan püskürtmelerini sağladı. Kısalar üstündeki baskı artınca zor şutlar denedik ve yüzdemiz iyice düştü. Çeyreğin son bölümünde savunmayı biraz olsun sertleştirmemiz sayesinde nefes aldık ve maça tutunduk. İlk 10 dakika Yeşiller’in 22-13 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekle beraber Macon’ın müthiş şut performansına Nedovic de eşlik edince savunmamız tam anlamıyla çöktü. Ne uzunlarımız ne de kısalarımız savunmada varlık gösteremediler. Pana hücumda tam anlamıyla elini kolunu sallaya sallaya, istediği her şeyi yaptı, biz de onları seyrettik adeta! Her ne kadar bu çeyrekte hücumda Beaubois’nın skorer oyunu ve kenardan gelen Simon’un asistleriyle organizasyona yaptığı katkı sayesinde biraz olsun toparlansak da potamızda 30 sayı görmemiz farkın daha da açılmasına neden oldu ve soyunma odasına 52-35 geride girdik.

3. çeyrekle beraber Beaubois, Larkin, Bryant’den gelen üst üste üçlüklerle bir geri dönüş başlattık. Ama tam ritmimizi bulmuşken Larkin’in çizgiye basarak yaptığı basist top kaybı, ardından koç Ataman’ın çift teknik faulden diskalifiye edilmesiyle beraber Pana’nın 14-0’lık seri yakalamasına engel olamadık ve maç burada tamamen koptu, izlemesi eziet haline gelen, can sıkıcı bir mücadeleye dönüştü bizim adımıza. Macon ile Nedovic liderliğinde hücumda adeta şov yapan Panathinaikos, son çeyreğe 78-55 gibi kalp kırıcı bir farkla önde girdi. Son çeyreğe iki takımın oyuncuları da adeta mecburiyetten çıktılar. 3. çeyrekte olduğu gibi isteksiz ve sadece fiziksel olarak değil mental olarak da yorgun görünen Efes oyuncuları bitse de gitsek modundaydılar. Pana da galibiyeti garantilemenin rahatlamasıyla temposunu düşürdü. Efes tarihinde en kötü maçlardan biri olarak yerini alacak bu hezimet 95-69’luk skorla sonuçlanmış oldu.

Her geçen maç, Efes artık toparlar, kendisine gelir diyoruz ama işler giderek kötüye gidiyor aksine… Pana karşısında oynanan basketbolun hiç bir şekilde elle tutulur bir yanı yok! Koç Ataman ile oyuncular arasında da sıkıntıların ortaya çıktığını, bunların tarafların mimiklerine yansıdığını da görüyoruz sahada. Üst üste başarılar elde eden bu takımın, en azından Simon, Anderson, Pleiss, Dunston gibi artık yaşlanan, aksayan parçalarının sezon öncesinde değiştirilmesi gerekiyordu. Bryant hamlesinin sezon başında gelmesi, Petrusev gelecekse yanında bir de tecrübeli bir uzunun alınması gerektiğini defalarca konuşmuştuk, yazmıştık. Efes için halengeç kalınmış değil. Umarız Micic de Simon gibi sağlıklı bir şekilde sahalara döner ve Efes acilen bir uzun takviyesi yapar… Ayrıca koç Ataman’ın da artık Simon’un dönmesiyle beraber takımın hücumda nasıl daha akışkan ve verimli oynayacağına konsantre olması gerekiyor. Maalesef koç da oyuncuları gibi formsuz, saha içi müdaheleleri kadar, maç öncesi hazırlıklar konusunda sıkıntılar yaşıyor. Onun da en kısa zamanda toparlanması, takımını toparlaması gerekiyor!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …