Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (5.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 5. hafta programı geride kaldı.

Maalesef bu hafta da temsilcilerimizden biriyle sevinirken, diğeriyle üzüldük. Bu kez Anadolu Efes, Unics Kazan’ı yenerek sezonun ilk galibiyetine imza atarken, Fenerbahçe Beko ise deplasmanda Real Madrid’e son nefeste hakem hatalarının da eşliğinde kaybetti.

Gelin birlikte bu zorlu haftanın panoramasını hazırlarken, ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona şanssızlıklarla başlayan takımlardan biri de kuşkusuz CSKA Moskova oldu. İki yıldız uzunu Milutinov ve Shengelia’yı sakatlığa kurban verdiler. Ama buna rağmen ne kadar kaliteli ve geniş bir kadroya sahip olduklarını, bu kadroyua da koç Itoudis’in ne kadar verimli kullanabildiğini bu hafta bir kez daha görmüş olduk. Ligin en formda ve en istikrarlı basketbol oynayan takımlarından biri olan Olympiakos’u konuk ettiler ve süper yıldızları Clyburn liderliğinde maçı istedikleri gibi bir hücum maçına çevirerek kazanmayı başardılar. Olympiakos’un tempoyu düşürüp onları yarı sahada sert savunmayla bunaltmasına izin vermeyen bir sistemi uygulamaları, topun değerini çok iyi bilerek 16 asiste karşın sadece 7 kez top kaybetmeleri sayesinde ribaundlarda 23-31 ile ezildikleri bir maçı kazanmayı başardılar. Alkışlar Clyburn ve koç Itoudis liderliğindeki CSKA’ya, bu haftanın takımı ödülünün sahibi oluyorlar.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece galip gelen takımların oyuncuları verimlilik puanına göre seçilmiştir.)

  • Will Clyburn (CSKA Moskova): 29 sayı, 6-8 2sayı, 3 ribaund, 4 asist, 32 verimlilik
  • Simone Fontecchio (Bitci Baskonia): 20 sayı, 6-7 2sayı, 2-2 3sayı, 7 ribaund, 4 asist, 30 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 20 sayı, 4-5 2sayı, 3-4 3sayı, 4 ribaund, 2 t.çalma, 28 verimlilik
  • James Nunnally (Maccabi Tel Aviv): 18 sayı, 4-6 2sayı, 6 ribaund, 3 asist, 25 verimlilik
  • Adrien Moerman (Anadolu Efes): 10 sayı, 2-2 3sayı, 9 ribaund, 21 verimlilik
Will Clyburn - CSKA Moscow - EB21

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

CSKA Moskova üst üste Milutinov ve Shengelia’yı sakatlığa kurban verdi, takviye olarak aldıkları Farried de henüz takıma adapte olabilmiş değil. Ama elinizde Will Clyburn varsa bu tarz sakatlıklar beklenenden çok daha az canınızı yakıyor! Yıldız forvet bir kez daha çok yönlü oyuncu tabirinin hakkını tam anlamıyla verdi. Sahada her pozisyonda her şekilde skor üretebildiği gibi hem ribaundlara yardımcı oldu hem de bencil oynamayarak pozisyon seçip, takım arkadaşlarını da asistleriyle besleyerek verimliliğini en üst seviyeye çıkarmayı başardı. 32 dakika sahada kalan Birleşik Amerikalı forvet 6-8 2sayı, 3-8 3sayı, 8-8 s.atış isabetleriyle 29 sayı üretirken, istatistiklerine 3 ribaund, 4 asist de ekledi ve 32 verimölilik puanına ulaşarak haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu alkışlarla.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …