Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (4. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 4. hafta programı tamamlandı.

Alt sıraları yakından ilgilendiren çekişmeli maçların yanı sıra Euroleague derbisine sahne olan bu önemli haftanın panoramasını birlikte mercek altına alırken, her zaman olduğu gibi ödülleri de sahipleri ile buluşturacağız. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Haftanın maçı niteliğinde olan Euroleague derbisinde, Fenerbahçe Beko son yıllardaki ezeli rakibi Anadolu Efes’i 2019’dan bu yana, yani tam 7 maçın ardından ilk kez BSL sahnesinde yenmeyi başardı. Ama onları haftanın takımı yapan faktör sadece bir derbi galibiyeti değildi. Öncelikle 90-68 gibi net bir skorla kazanmaları ve savunmada takım olarak sergiledikleri kusursuza yakın performansı ayakta alkışlamak gerekli. Bunun yanında Şehmus, Melih, Ahmet, Metecan, Tarık gibi yerli oyuncuların koç Djordjevic’den aldıkları süreleri çok verimli kullanmaları, iyi değerlendirmeleri, daha da önemlisi galibiyete direkt etki etmeleri çok değerliydi. Sarı lacivertliler Euroleague’den sonra BSL’de de elde ettikleri bu nefis savunma galibiyetiyle özellikle Ülker Spor Salonu’nda rakiplere kabus olacaklarını mesajını net olarak verdi. Uzun bir aradan sonra gerçekten çok iyi bir basketbol ortaya koydular ve bunu da farklı galibiyetle süsleyerek alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Francisco Cruz (Tofaş): 27 sayı, 7-9 3sayı, 6 ribaund, 4 asist, 35 verimlilik
  • Marcus Lee (Semt77 Yalovaspor): 12 sayı, 15 ribaund, 2 asist, 3 blok, 32 verimlilik
  • Ryan Luther (Gaziantep): 21 sayı, 3-6 3sayı, 11 ribaund, 23 verimlilik
  • Oğuz Savaş (Bahçeşehir Koleji): 10 sayı, 9 ribaund, 4 asist, 2 t.çalma, 2blok, 23 verimlilik
  • Shannon Shorter (HDI Sigorta Afyon Belediye): 19 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 22 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Tofaş belki sezona çok iyi başlayamadı ama bunu değiştirebilecek önemli bir yıldız var ellerinde. Meksikalı guard Francisco Cruz bu hafta takımın lideri olduğunu, en önemli skor opsiyonu olduğunu tekrar hatırladı ve Petkim karşısında şov niteliğinde bir performans sergiledi. Petkim savunmasının onu durdurmakta çaresiz kaldığı maçta oyunun her alanına dokundu ve sadece skorer olarak değil, organizasyon anlamında da takımını çok iyi yönlendirerek galibiyeti getiren isim oldu. Petkim savunmasının birebirde onu durdurma konusunda hamle yapmakta geç kalması, gereken sertliği uygulayamamasını çok iyi değerlendirdi. Yay gerisinden kusursuza yakın bir performansla, 7-9 ile isabet bularak 27 sayı üretirken istatistiklerine 6 ribaund ile 4 asist de ekledi 35 verimlilik puanına ulaşan Cruz, alkışlarla haftanın en iyi oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Oğuz Savaş (Bahçeşehir Koleji): 10 sayı, 9 ribaund, 4 asist, 2 t.çalma, 2 blok, 23 verimlilik
  • Erkan Yılmaz (Bahçeşehir Koleji): 13 sayı, 3-4 3sayı, 8 ribaund, 20 verimlilik
  • Hakan Yapar (Yukatel Merkezefendi): 12 sayı, 6 ribaund, 17 verimlilik
  • Muhsin Yaşar (Tofaş): 11 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 17 verimlilik
  • Şehmus Hazer (Fenerbahçe Beko): 12 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 16 verimlilik
Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …