Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (4.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 4. hafta heyecanını geride bıraktık.

Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko ile sevindiğimiz ve Anadolu Efes ile üzüldüğümüz haftanın panoramasını gelin birlikte inceleyelim ve ödülleri sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Her zaman olduğu gibi haftanın takımını belirlerken “haftanın maçının kazananını” kriterini uygulayacağım. Bana göre 4. haftanın maçı kuşkusuz Olimpia Milano ile Anadolu Efes’in kapışmasıydı. Geçen sezon tam 29 yıl aranın ardından Final Four biletini kapmayı başaran ve bu sezona da üçte üç ile başlayan İtalyan ekibi, son şampiyon temsilcimiz Anadolu Efes karşısında da iyi bir oyunla, özellikle etkili takım savunmasıyla kritik bir galibiyete imza attı ve namağlup ünvanını 4 maça çıkarmış oldu. İtalyan ekibi maçın son bölümünde yakaladığı 17-2’lik nefis seriyle galibiyeti koparırken, tecrübeli ve geniş kadrosuyla öne çıkarken, koç Messina’nın da her oyuncusundan en iyi şekilde faydalandığı gözlerden kaçmadı. Formsuz da olsa son şampiyonu deviren Milano alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece galip gelen takımların oyuncuları verimlilik puanına göre seçilmiştir.)

  • Brandon Davies (FC Barcelona): 27 sayı, 10-15 2sayı, 10 ribaund, 4 asist, 38 verimlilik
  • Walter Tavares (Real Madrid): 17 sayı, 5-5 2sayı, 7-7 s.atış, 9 ribaund, 2 t.çalma, 2 blok, 31 verimlilik
  • Alexey Shved (CSKA Moskova): 16 sayı, 4-6 2sayı, 2-3 3sayı, 4 ribaund, 5 asist 25 verimlilik
  • James Nunnally (Maccabi Tel Aviv): 25 sayı, 6-6 2sayı, 4-7 3sayı, 2 ribaund, 3 asist, 24 verimlilik
  • Devin Booker (Fenerbahçe Beko): 16 sayı, 5-6 2sayı, 2-2 3sayı, 5 ribaund, 4 t.çalma, 22 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Barcelona savunması ile ön plana çıkan, hücumda da Higgins ve Mirotic’in ağırlıkla top kullandığı bir takım konumunda. Ancak bu hafta formda Monaco karşısında sadece savunma ile maçı kazanamayacakları bir gerçekti. Onlar da bu 2 yıldız skorerin iyi savunulmasına karşın B planına geçtiler. Aradıkları katkıyı ise pota altından, Brandon Davies‘den aldılar. Monaco’nun Motiejunas, Hall, Faye, Thomas gibi etkili uzunları karşısında her iki pota altında da çok iyi savaşan tecrübeli oyuncu, gerek savunma ve ribaundlarda gerekse hücumda kusursuza yakın bir performans sergileyerel kalitesini herkese bir kez daha hatırlatmış oldu. 33:28 dakika sahada kalan Davies, 10-15 2sayı, 1-2 3sayı, 4-5 s.atış isabetleriyle 27 sayıya ulaşırken istatistiklerine 10 ribaund, 4 asist, 1 top çalma ekledi ve 38 verimlilik puanın aulaşarak takımının uzatma sonunda elde ettiği 81-85’lik deplasman galibiyetinin başmimaro oldu. Alkışlarla haftanın MVP’si ödülü Davies’e gidiyor.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …