Güncel Haberler

Analiz: Eksik Anadolu Efes, Milano’da da Aradığını Bulamadı!

Turkish Airlines Euroleague 4. hafta mücadelesinde önemli eksikleri olan temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu Olimpia Milano karşısında da istediğini alamadı ve direnmesine rağmen 75-71 ile kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Milano 4. maçında da namağlup ünvanını korurken, temsilcimiz Anadolu Efes ise 4. maçında da galibiyetle tanışamadı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Milano’da Malcolm Delaney 16 sayı, 2 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, Devon Hall 13 sayı, 3-5 3sayı, 4 ribaund, 2 asist, Shavon Shields 12 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Gigi Datome 11 sayı, 2 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Anderson ve Simon’dan yoksun olan temsilcimizde ise Vasilije Micic 17 sayı, 2-8 3sayı, 2 ribaund, 5 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Shane Larkin 13 sayı, 0-3 3sayı, 9 ribaund, 2 asist, 3 top çalma, Adrien Moerman 12 sayı, 3-5 3sayı, 5 ribaund ve Filip Petrusev 10 sayı, 5 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Takımlar maça dengeli başladı, birbirlerini üstünlük kuramadılar. Hem Simon hem de Anderson’un yokluğunda 3 uzun ile maça başlayan Efes boyalı alanı da bu paralelde iyi savundu. Hücumda da Larkin ve Micic liderliğinde verimli oynayan, doğru temsiller yapan temsilcimiz farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Ama Milano üst üste bulduğu üçlükerle maça ortak oldu. Micic ile vites arttıran Anadolu Efes ilk 10 dakikayı 21-16 önde kapattı. İkinci çeyrek iki takım adına gergin başladı diyebiliriz. Micic’in hücumdaki skorer oyunu sayesinde Efes, Milano’nun serilerine cevap verdi ve farkı 6-8 bareminde tutmayı başardı. Ancak bu bölümde oyunun faullerle ve hakemlerin her karar için istişare etmesi nedeniyle durması geride olan, kriz durumunda olan Milano’nun ekmeğine yağ sürdü. Tabi temsilcimizin de ritmini kaybetmesine neden oldu. İtalyan ekibi Shields ile Delaney’in hücumda devreye girmesiyle maça ortak olup sonras da farkı 5 sayıya çıkardı. Devrenin sonunda savunmayı sertleştiren Milano tam 17-2’lik bir seri yakaladı ve soyunma odasına 42-36’lık üstünlükle girdiler.

İkinci yarıya da daha tempolu ve hücumda daha aktif başlayan Milano olunca fark çift hanelere çıktı. Larkin’in bireysel performansı ile ayakta kalmaya çalışsak da Datome’nin can yakıcı üçlükleri ile farkı korudular. Sonrasında savunmada vidaları sıktık ve tam 3 dakika sayı görmedik potamızda ama hücumda bulduğumuz boş şutları isabete çeviremeyince farkı eritemedik. Özellikle Beaubois’nın formsuzluğu dikkat çekti. Bunların üstüne Grant’den yediğimiz son saniye üçlüğüyle son 10 dakikaya 63-49 geride girdik. Son çeyreğe savunmada çok iyi başladık, agresif ve sert bir takım savunması sergiledik. Bu sayede de 9-0’lık güzel bir seri yakaladık, farkı 5 sayıya kadar da düşürdük. Milano ise krizden Yunan uzunu Mitoglou’dan üst üste gelen 5 sayıyla yine çıkmayı başardı bir şekilde. Ardından Hall’dan gelen kritik üçlükle son 4 dakikaya 9 sayı farkla önde girdi ev sahibi. Efes yine geri dönmeye çalıştı, Moerman’dan gelen üçlükle de son dakikaya 5 sayı farkla geride girdik. Ama son bölümde istediğimizi alamadık ve Milano tecrübeli oyuncuları ile hata yapmadan maçı 75-71 ile kazanmayı başardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …