Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Rekor Savunma Performansıyla Kazan’ı Sahadan Sildi!

Turkish Airlines Euroleague 4. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Unics Kazan‘ı rekor savunma performansı sayesinde 80-41’lik skorla tam anlamıyla sahadan sildi. Temsilcimiz kulüp tarihinin Euroleague’deki en iyi savunma performansını sergiledi.

Bu sonuçla temsilcimiz Fenerbahçe Beko 4. maçında 2. kez kazanırken, Kazan ise 4. maçında 3. kez kaybetti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde Marial Shayok 17 sayı, 4 ribaund, 5 asist ile maçın yıldızı olurken, Devin Booker 16 sayı, 5 ribaund, 4 top çalma, Nando De Colo 13 sayı, 3-4 3sayı, 3 ribaund, 3 top çalma ve Ahmet Düverioğlu 10 sayı, 8 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Kazan cephesinde ise Isaiah Canaan 10 sayı, 2-8 3sayı, 2 ribaund ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isim olurken, Lorenzo Brown 8 sayhı, 2 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ile ona destek olmaya çalıştı.

EDİTÖR YORUMU:

İki takım da maça hücumda tutuk başladı. Özellikle dış şutlardan üst üste boş döndüler ve maçın ilk sayıları 3 dakikanın ardından Jekiri ile pota altından geldi. Sonrasında temsilcimiz uzunları iyi beslemeye başladı ve 7-0’lık seri yakaladık. Sonrasında hücum ribaundlarında etkili olan Kazan aynı seriyle cevap verdi ve maça denge geldi. Bu noktadan sonra kenardan gelen Polonara enerjisi ve dinamizmi ile oyunda fark yaratan isim oldu. Onun liderliğinde tempoyu arttıran ve açık sahada verimli, akıcı bir oyun sergileyen temsilcimiz hücumda ön fırlayarak farkı açtı ve ilk 10 dakikayı 21-8 ile tamamladı. İkinci çeyreğin başında da topu çok iyi paylaşan, pas trafiğini kuran ve hücumda ritmini koruyan temsilcimiz asistler üzerinde üretime devam etti. De Colo’dan üst süte gelen üçlüklerle skoru 33-11 gibi bizim için keyifli onlar için can sıkıcı bir noktaya getirdi. Shayok’un da geçiş hücumlarında bulduğu basketler ve dış şutlarla verdiği katkılarla farkı iyice açan sarı lacivertliler savunmada da vidaları jiç gevşetmedi ve ilk yarının ardından 44-22’lik üstünlükle soyunma odasına girdi.

İkinci yarıda da temsilcimizin dominant performansı devam etti. İçerden dışarıdan çok rahat skor üreten, paslara dayalı hücumların sayısını arttıran koç Djordjevic’in öğrencileri savunmada da hiç işi boşlamadı. Zaten birebirlere dayalı hücum eden Rus ekibini durdurmakta zorlanmadı. Canaan, Hezonja ve Brown’a ne yay gerisinde ne de penetrelerde boş alan vermeyen sarı lacivertliler, rakibi sürekli zor atışlara yöneltti. Çeyreğin başındaki 11-1’lik seriyel Kazan’ın tüm umutlarını bitiren Fenerbahçe kalan süreyi bir antrenman rahatlığında oynadı. Son çeyrekte de savunma disiplinini elden bırakmayan temsilcimiz farkı 39 sayıya çıkardı, kulüp tarihindeki en az sayı yedikleri Euroleague maçını geride bıraktılar sarı lacivertliler.

Temsilcimiz Kızıl Yıldız maçından sonra bir kez daha kendi sahasında iyi savunma ile maç kazandı ki bu da ikinci galibiyetleriydi. Alba maçının ardından bir reaksiyon göstermesi bekleniyordu temsilcimizin ve bunun da savunmayla geleceğini biliyorduk. Polonara, Vesely, Henry, Shayok, Pierre, Booker neredeyse tüm takım savunmada çok iyi bir işe imza attılar. Gösterdikleri agresif ve sert oyun gerçekten alkışları haketti. Bununla beraber tabiki Kazan’ın çok kötü bir gününde olması ve birebirlere dayalı bir takım olarak temsilcimizin savunmadaki agresif oyununa karşı çözüm üretememeleri de önemli etkenlerdi. Ama tabiki bunlar temsilcimizin nefis savunma performansını kesinlikle gölgeleyemez, sadece Kazan’ın 41 sayı gibi komik bir rakamda kalmalarının bir kaç ekstra sabi olarak nitelendirebiliriz. Özetle temsilcimiz Pana ve Alba karşısında gelen kalp kırıcı mağlubiyetlerin ardından istediğini aldı, güzel ve net bir galibiyetle yeniden moral artı enerji depolamış oldu sezonun geri kalanı için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …