Güncel Haberler

Analiz: Efes, Asvel’e 19 Farktan Yakalanıp Son Nefeste Kaybetti!

Turkish Airlines Euroleague 3. hafta mücadelesinde son şampiyon Anadolu Efes konuk olduğu LDLC Asvel Villeurbanne karşısında 19 sayı farkla öne geçmesine rağmen yakalanarak son nefeste 2 sayı farkla 75-73 yenilmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Asvel derecesini 3-0 yaparken, Anadolu Efes ise 3. maçında da galibiyetle tanışamadı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Asvel’de Chris Jones 16 sayı, 6 ribaund ile öne çıkarken, William Howard 13 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma, Paul Lacombe 11 sayı, 2 ribaund, Dylan Osetkowski 10 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ve Kostas Antetokounmpo 10 sayı, 4 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Temsilcimizde ise Vasilije Micic 24 sayı, 4-7 3sayı, 3 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ile maçın en skorer ismi olurken, Shane Larkin 15 sayı, 3 ribaund, 6 asist ve Rodrigue Beaubois 13 sayı ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

İki takım da maça yüksek tempoda başladı ve ilk bölüm 8-8 ile geçildi. Temsilcimiz Micic’in hücumdaki dominant performansı sayesinde öne fırladı ve farkı 8 sayıya çıkardı. Beaubois’nın da ona eşlik etmesiyle farkı arttırsak ve çift haneleri yakalasak da son bölümdeki akıcı Asvel hücumlarına engel olamadık ve ilk 10 dakikayı 20-25 önde kapatabildik. 2. çeyreğe ise Larkin’den üst üste gelen üçlüklerle yüksek tempoda ve moralli başladık ki bu sayede farkı 15 sayıya kadar da çıkardık. Karşılık ise gecikmedi ve 5 numaradan Osetkowski’den gelen üçlüklere engel olamayınca farkın erimesine engel olamadık. Son bölümde yine hücumda akıcılığı yakalayan temsilcimiz soyunma odasına 35-49 gibi önemli bir avantajla girdik.

Lacivert beyazlılar ikinci yarıya da ritmini bulmuş bir şekilde başladı. Pleiss’ı pota altında verimli kullanan temsilcimiz, kısalara da iyi baskı yaparak Asvel’in hücumda düzenden çıkmasını sağladı ve pas trafiğini kuramadılar. Bu süreçten iyi faydalanan temsilcimiz farkı 19 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Asvel molası sonrası Lacombe devreye girdi ve onun liderliğinde 12-4’lük seri geldi. Hücumda kendisine gelen ve yorulan savunmamızı delmeye başlayan ev sahibi geri gelerek son çeyreğe girerken farkı tek hanelere, 9 sayıya düşürdü. Son çeyrekle beraber Fransız ekibi genç uzun Antetekounmpo’yu iyi kullandı ve çember savunmamızdaki yumuşaklığımıza ceza kestiler sürekli ve fark da 5’e kadar düştü. Sonrasında kısalarımızın, özellikle Micic’in potaya gitmesiyle tekrar kendimize geldik, hücumda ritmimizi bulduk. Ancak Asvel’in üçlüklerine engel olamayınca bitime 5 dakika kala skor 67-67 eşitlendi. Micic ile hücumda ayakta kalmaya çalışan temsilcimiz karşısında üretimde sorun yaşamayan Asvel, bitime 90 saniye kala 73-70 önde girmeyi başardı. Efes son bölümde Micic ile çabuk bir üçlük bularak skoru eşitledi ama 12 saniye kala Antetokounmpo’nun hücum ribaundu ve tipiyle takımını 75-73 öne geçirdi. Son Efes hücumunda Larkin’in üçlüğünden de isabet çıkmayınca maç maalesef bu şekilde tescillendi.

Efes Euroleague sahnesinde 6 kez karşılaştığı ve tamamını kazandığı bir rakip karşısında bu sefer gerekeni yapamadı. Evet Asvel sezona en formda başlayan takımlardan biri, kesinlikle hafife alınmaması gereken bir rakip ama Efes de geçen sezonun şampiyonu ve üstelik Sertaç-Petrusev dışında da kadrolarını tamamen korumayı başardılar. İşte aslında problem de zaten burada başlıyor… Neden Anderson, Pleiss, Dunston gibi isimlerle ısrarla devam edildiğini anlamak gerçekten güç ki bunu yaz başından beri savunan birisi olarak şuan gerçekten üzgünüm. Ayrıca hazırlık maçlarına katılmayan, bu sezona formda ve hazır giriyorum, %100 ile performans göstereceğim diyen Larkin’in yine dizinde ödem olduğu için rahat olmadığının söylenmesi de büyük sıkıntı… Simon’un sakatlıktan nasıl döneceği, Micic’in bu yükü ne kadar çekebileceği cevaplanması gereken zor bir soru ki pota altında Dunston, Pleiss, Petrusev üçlüsüyle ribaundlar ve savunma konusunda büyük, hatta çok büyük soru işaretleri devam ediyor… Özetle Efes’in mevcut kadrosunun içerisinden çözümler üretmesi artık çok kolay değil. Simon ve Larkin tam randımanlı oynamadıkları sürece Efes adına tünelin sonu pek aydınlık değil, sezon içerisinde pota altına ve kanat rotasyonuna birer takviye yapmaları gerekli olabilir. Ama bir diğer taraftan unutmayalım ki bu takım geçen sezona da 0-5 ile başlamış sonrasında Larkin yokken bile çözüm bulmuş, oradan toparlanıp şampiyon olmuştu. Dolayısıyla koç Ataman ve Micic’e güvenmeye devam etmek lazım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …