Güncel Haberler

Koç Ernak, Tofaş Galibiyetini Değerlendirdi

ING Basketbol Süper Ligi 3. hafta mücadelesinde Darüşşafaka konuk ettiği Tofaş’ı 94-78’lik skorla yenmeyi başarmıştı.

Karşılaşmanın ardından Daçka’nın koçu Selçuk Ernak açıklamalarda bulundu:

Öncelikle Türkiye Ligi’nin çok iyi ve organize takımlarından birini sahamızda net bir skorla yendik. Çok memnunuz bunun için. Kendi sahamızda daha cesaretli ve daha az hatayla oynadığımız doğrudur. Maçın başından sonuna kadar net bir farkla oyunu kontrol ettik. Sadece farkı 20 sayının üstüne taşıdığımızda bir gevşeme oldu ve takım hatalar da yaparak rakibimize cesaret verdik, farkı 10 sayıya kadar düşürdüler. Ben her zaman söylüyorum yerli oyuncularımız sorumluluk aldığı zaman, tecrübelerini sahaya yansıttıkları zaman biz çok iyi yoldayız. Dolayısıyla mutlu bir hafta geçireceğiz. Bu hafta arası Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde maçımız yok. Dinleme ve sakatlarımızı iyileştirme fırsatımız var. Nihayetinde haftaya deplasmanda Türk Telekom ile oynayacağız ve en hazır şekilde oraya gitmeye çalışacağız.

Tivibu Spor

Daçka’nın tecrübeli kaptanı Doğuş Özdemiroğlu ise şu ifadeleri kullandı:

Bizim oluşturmak istediğimiz kimya bu. Özellikle kendi sahamızda çok sert savunma yaparak rakiplere mesaj vermek istiyoruz. Bugün takım olarak 3 periyot boyunca çok iyi iş yaptık. 1-2 pozisyon dışında takım olarak her yerde mücadele ettik ve taktiğimizi uygulayarak gerçekten sert bir mesaj verdik diyebilirim. Fakat 4. periyodun başında biraz sıkıntı yaşadık ve böyle bir inişin olmasını beklemiyorduk ama sonunda akıllı olarak maçı kazanmasını bildik. Ben takıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu takım çok özel benim için ve onun için normalde oynamam gerekenin 2 katıyla oynuyorum. Gerçekten çok zor bir fikstürle başladık. Çok zorlu bir 4 maç vardı ve biz ilk 3 maçta 2 galibiyet çıkardık. Şimdi önümüzdeki maçı da kazanırsak sıralama açısından büyük bir avantaj elde edeceğimizi düşünüyorum.

Tivibu Spor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …