Güncel Haberler

RESMİ: Zalgiris’de Schiller Gitti, Zdovc Geldi

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinde Zalgiris Kaunas‘da erken bir koç değişikliği yaşandı.

Sezona iyi başlayamayan ve önce Asvel’e sonra da Zenit’e kaybeden Litvanya ekibinde şok bir ayrılık yaşandı. Geçen sezon başından beri takımı çalıştıran Avusturyalı koç Martin Schiller ile yolları ayırdıklarını resmi olarak açıkladılar.

Kulüpten yapılan açıklamada ise koçluk görevine 54 yaşındaki Sloven teknik adam Jure Zdovc‘un getirildiği belirtildi. Zdovc daha önce 2013-15 yılları arasında ülkemizde Gaziantep’i çalıştırmıştı.

Koç Schiller’ın ayrılığı hakkında Zalgiris yöneticisi Paulius Motiejunas, “Takımın herkesin görmek istediği seviyede oynamadığı ortadaydı. Birkaç gün önce herkesin sorumluluk alması gerektiğini söylemiştik. Değerli zamanımızı harcama lüksümüz yoktu ve bu yüzden hızlı bir karar aldık. Koç Schiller’ın görevinde tamamen başarısız olduğunu söyleyemeyiz. Onunla beraber çalıştığımız 15 ay boyunca bu ilişkiden birçok olumlu şey de çıkardık. Koç Schiller’a adanmışlığı ve verdiği emekler için teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hatırlayacağınız üzere Zalgiris hazırlık döneminde oynadığı 5 maçı da kaybetmiş, sonrasında Litvanya Ligi’ne de istediği gibi başlayamamıştı. Takımın bu Paza LKL’de oynayacağı maçta ise koçluk koltuğunda yardımcı antrenör Arne Woltmann oturacak geçici olarak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …