Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Son 3 Saniyede Kaybetti!

Turkish Airlines Euroleague 2. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu Panathinaikos‘a son 3 saniyede üst üste yaptığı sportmenlik dışı fauller nedeniylye 91-87’lik skorla kaybetmekten kurtulamadı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Yoncalar’da Nemanja Nedovic 20 sayı, 1-6 3sayı, 11-11 s.atış, 3 asist ile en skorer isim olurken, Ioannis Papapetrou 14 sayı, 1-5 3sayı, 5 ribaund, 4 asist, Daryl Macon 13 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Fenerbahçe Beko cephesinde ise Jan Vesely 18 sayı, 10 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, Nando De Colo 16 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Devin Booker 14 sayı, 7 ribaund, 3 asist ve Pierria Henry 12 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Karşılaşma aslında kısır bir şekilde başladı, iki takım da üretimde zorlandılar ve ilk 4 dakika 8-8 eşitlikle geçildi. Sonrasında seriler gelmeye başladı takımlardan. Pana’nın White liderliğinde yakaladığı 5-0’a karşı temsilcimiz Guduric önderliğinde 9-0’lık seriyle karşılık verdi. Böylelikle temsilcimiz çeyreğin son bölümüne önde girmeyi başardı. Ancak Panathinaikos cevap vermekte gecikmedi ve ilk 10 dakikayı temsilcimiz 20-21 önde kapattı. 2. çeyrekle beraber Henry’nin sazı eline almasıyla ve takımı iyi organize etmesiyle etkili olan, 5-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe’ye karşılık ise Perry’nin skorer oyunuyla geldi ve ev sahibi farkın açılmasına izin vermedi. Temsilcimzi Polonara ile Booker’ın pota altındaki etkinliğini, aralarındaki pas köprüsünü verimli kullanırken, Panathinaikos ise hem hücum ribaundları hem de Macon’un devreye girmesiyle farkın açılmasına izin vermedi. Son bölümde De Colo liderliğinde gelen 5-0’lık serimiz ile bir adım öne fırlasak da sadece 5 saniyede yediğimiz 5-0’lık seriyle bu avantajı kaybettik ve ardından Pana’nın devre sonundabulduğu son saniye basket sayesinde devreye sadece 45-46 önde girebildik.

İkinci yarının ilk kısmında Fenerbahçe hem içerden hem de dışarıdan birebirleri verimli kullanarak skor üretimini arttırdı ve farkı 6 sayıya kadar çıkardı. Sonrasında yine biz kaçtık onlar kovaladı ve farkı bir türlü açamadık, son vuruşu yapamadık. Çeyreğin sonunda Panathinaikos beraberliği yakalasa da so nefeste Polonara’dan gelen üçlükle 64-67 önde girdik final çeyreğine. 4. çeyreğe ise Vesely fırtınası ile girdik adeta. Çek uzun her iki pota altında da enerjisi ile müthiş bir fark yarattı. Onun enerjisi takıma da yansıdı farkı yine 6 sayıya kadar çıkardık. Ancak yine yakalandık ve maçın son 3 dakikasına 79-79 beraberlik ile girildi. Sonrasında ise maalesef 82-79 geriye düştük. Yine Vesely imdadımıza yetişti ve onun pota altından bulduğu sayılarla bu kez biz 82-85 ile öne geçtik. Savunmada da Vesely liderliğinde vidaları sıkan temsilcimiz Pierre’in de hücumda devreye girmesiyle tabelada 10 saniye kalmışken 84-87 ile öndeydik. Pana hücumunda Macon’un potaya gittiği anda Guduric’in topla ilgisi olmayan, gereksiz faulü doğal olarak sportmenlik dışı faulle cezalandırıldı. Çizgiden 2-2 ile dönen Macon skoru 86-87’ye getirdi. Sonrasında Pana topu oyuna sokarken Booker topsuz alanda gereksiz şekilde kalçasıyla Nedovic’e bir temas yapınca kurallar gereği sportmenlik dışı faul çıktı yine. (Kurallar gereği maçın son 2 dakikasında top kenardan oyuna sokulurken, daha oyuna girmeden yapılan her temas sportmenlik dışı faulle cezalandırılır. Yani hakemlerin aslında bu pozisyonu izlemesine bile gerek yoktu.) Nedovic de çizgiden ikide iki ile dönünce Pana 1 sayı ile öne geçti. Yine kenardan Pana topu oyuna soktu ve bu sefer de temsilcimiz taktik faulü 3 sayılık atış esnasında yapınca bu atışlardan da isabet çıkaran Pana, maçı 91-87 ile kazanmayı başardı.

Temsilcimiz adına maalesef sıkıntılı bir maçtı. Evet Vesely’nin enerjisi ile kritik yerlerde ayakta kaldık ve bu zorlu atmosferde kazanmaya çok yaklaştık. Ama maç sonunda önce Guduric sonra da Booker’ın yaptığı acemice fauller, artı Djordjevic’in oyuna gerekli yerlerde müdahele etmekte yetersiz kalması maalesef sonuca direkt etki eden faktörlerdi. Tabi şunu da eklememiz lazım, bu tarz faulleri CSKA, Real, Barça gibi takımlara maçın bu anlarında yine çalabilirler miydi? Bu sorunun cevabı bende yok maalesef… Yine de böyle maçlarda soğuk kanlı kalabilmeyi sadece oyuncular için değil koçlar açısından da öğrenmemiz gerekiyor. Bu maç sezon başında kaybedildiği için erken bir uyarı konumunda düşünülüp gerekli dersler çıkarılmalıdır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …