Güncel Haberler

Koç Ernak, Galatasaray Galibiyetini Değerlendirdi

ING Basketbol Süper Ligi 2. hafta mücadelesinde Darüşşafaka konuk olduğu Galatasaray NEF’i iki uzatma sonunda 101-107’lik skorla yenmeyi başardı.

Daçka’nın tecrübeli koçu Selçuk Ernak karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu:

Bizim takımımız savunmacı bir takım. İlk periyotta bunu başarabildik. İkinci periyotta ise hiç savunma yapamadık. Bunun hücumumuzu etkilemesine izin verdik ve hücum ribaundlarını da alamadık. Dolayısıyla 30 sayı yedik. Biz buna izin verme lüksü olan bir takım değiliz. Hazırlık maçlarından ve geçen haftaki Fenerbahçe maçlarından en önemli fark bence Türk oyuncularımızdan aldığımız katkı. Türk oyuncularımızdan çok ciddi bir katkı aldık. Sadece Doğuş’tan değil, Berke çok önemli bir katkı verdi, kaptan Sinan yaratıcılığıyla önemli bir katkı verdi. Bunlar bizim için hayati önemli çünkü yabancılarımız acemi. Daha kendi rollerini ve kapasitelerini dolduracak kadar olaya entegre olabilmiş değiller. Benim 4. sezonum Darüşşafaka‘da biz her zaman bu zor zamanlarda Türk oyuncularımıza sırtımızı dayayarak ayakta kaldık. Bugün de o günlerden biriydi. İki takımda insan üstü bir çaba gösterdi ve iki tane uzatma oldu. Sonuçta küçük hatalar, küçük nüanslar sonucu belirliyordu. Biz uzatmada hücum ribaundlarını saymazsanız çok iyi savunma yaptığımızı düşünüyorum. Hafta arasında da Cluj maçımız var ve ona da hazırlanmak için 1.5 günümüz var. Mümkün olduğu kadar bu maçı bu akşam bitirip hazırlıklarımızı o maça yönlendirmeye çalışacağız.

Tivibu Spor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …