Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (1.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2021-22 sezonunun açılış haftasını geride bıraktık.

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun sezona galibiyetle başlaması bizleri mutlu ederken, son şampiyon Anadolu Efes’in ise Real Madrid’e deplasmanda farklı kaybetmesi elbette bizleri üzdü.

Gelin artık gelenekselleşen haftalık panoramamıza ilk haftayı değerlendirerek başlayalım ve ödülleri de her zamanki gibi sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Açılış haftasında bir çok çekişmeli ve bir o kadar da keyifli maç da izledik. Ancak bana göre haftanın maçı niteliğini taşıyan karşılaşma geçen sezonki epik play-off serisinin ardından artık her maçlarının bir derbi şekilinde geçmeye aday olduğu iki ekibin kapışması, Real Madrid – Anadolu Efes maçıydı. İspanyol ekibi Endesa’nın erken başlamasının ve erken form tutmasının avantajını ve taraftar desteğini arkasında hissetmenin motivasyonu ile beraber baştan sona üstün bir maç çıkardı. Yabusele ve özellikle Tavares ile pota altını domine ederken kenardan gelen Heurtel’in de eski takımına karşı sergilediği skorer oyun ibrenin tamamen İspanyol ekibine dönmesini sağlamıştı. Temsilcimizin Larkin ve Petrusev ile başlattığı her geri dönüşe karşı etkili takım savunmaları ile karşılık vermeleri, tatlı sert oyunları ve Micic ile Simon’u devre dışı bırakmaları ile alkışlanacak bir performans sergilediler. Gerek koç Laso’nun gerekse oyuncuların bu maça ne kadar iyi hazırlandıkları maçın her dakikasında görülebiliyordu. Son şampiyonu devirme başarısını gösteren Real Madrid’e de hakettiği üzere haftanın takımı ödülünü vermek gerekiyor.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Scottie Wilbekin (Maccabi Tel Aviv): 28 sayı, 4-6 3sayı, 3 asist, 3 t.çalma, 32.0 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 22 sayı, 4-4 3sayı, 5 ribaund, 31 verimlilik
  • Nicolo Melli (Olimpia Milano): 15 sayı, 2-4 2sayı, 1-1 3sayı, 6 ribaund, 24 verimlilik
  • Walter Tavares (Real Madrid): 13 sayı, 6-6 2sayı, 12 ribaund, 2 blok, 24.0 verimlilik
  • Elie Okobo (Asvel Villeurbanne): 23 sayı, 6-6 2sayı, 3-3 3sayı, 2 ribaund, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Son yıllarda kurduğu kadroların hakkını alamayan, genelde hayal kırıklığı yaratan ekiplerin başında Maccabi Tel Aviv geliyor. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da takımın direksiyonunda Scottie Wilbekin oturuyor ve milli takımızın da formaasını terletmiş olan tecrübeli guard sezona çok iyi bir giriş yaptı. Konuk ettikleri dişli rakipleri Bayern karşısında takımının hücum yükünü adeta tek başına çekti, 69 sayı üretebildikleri maçta 4-7 2sayı, 4-6 3sayı, 8-8 s.atış isabetleriyle 13 sayısını son çeyrekte gönderdiği toplam 28 sayı üretti ve istatistiklerine 3 asist, 3 top çalma da ekledi. Maçın kritik dakikalarında, son bölümde el yakan serbest atışları da hatasız kullanan Wilbekin 29:20 dakika sahada kaldığı maçı 32 verimlilik ile tamamladı ve bu hafta kazanan takımların oyuncuları arasında en dikkat çekici bireysel performansa imza atarak, alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …