Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Kötü Basketbola Rağmen Eksik Kızıl Yıldız’ı Yenmeyi Başardı

Turkish Airlines Euroleague açılış haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği önemli eksikleri bulunan Kızıl Yıldız karşısında kötü bir basketbol sergilese de 61-57’lik skorla kazanmanın yolunu buldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko‘da Dyshawn Pierre 13 sayı, 4 ribaund, 2 blok ile yegane çift haneli skor üretebilen isim oldu. Jan Vesely 8 sayı, 5 ribaund, 3 top çalma ve Devin Booker 8 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 2 blok ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Lazic, Dobric, Davidovac, Zirbes, White gibi önemli isimlerinden yoksun olan Kızıl Yıldız cephesinde ise Nikola Ivanovic 16 sayı, 3-8 3sayı, 2 ribaund, 6 asist, 3 top çalma ile öne çıkarken, Nikola Kalinic 9 sayı, 9 ribaund ve Nate Wolters 9 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça çok hızlı bir giriş yaptı. Üst üste çalınan 7 topla gelen savunma kaynaklı hızlı hücum sayılarıyla Shayok, Vesely, Booker liderliğinde ilk 5 dakika geride kalırken 14-0’lık nefis bir seri yakaladık. Kızıl Yıldız ise ilk sayılarını 5 dakika bittikten sonra bulabildi. Bu bölümle beraber koç Radonjic’in sahaya Kuzmic ve Ivanovic’i sürmesiyle hücumda toparlanan Kızıl Yıldız, topun değerini bildi ve savunmada da vidaları sıkıntı 13-2’lik bir karşı seri buldu. Çeyreğin sonunda da sert savunma ve düşük tempo devam etti, ilk 10 dakikayı temsilcimiz 18-15 önde kapattı.

Fenerbahçe ikinci çeyrekte skor üretimi konusunda zorlanmaya devam etti. Özellikle yarı sahada pozisyon bulmakta zorlanan ve De Colo’yu bir türlü devreye sokamayan sarı lacivertliler karşısında Kızıl Yıldız üst üste bulduğu üçlüklerle devrenin bitimine 5.5 dakika kala ilk defa öne geçti 21-22 ile. Mola sonrası hücumda biraz daha toparlansak da hücumda Ivanovic ile Kalinic’in üretimini yavaşlatamadık ve dereye sadece 2 sayı üstünlükle, 28-26 girebildik.

İkinci yarıya daha agresif başlayan taraf Sırp ekibi oldu. Hollins devreye girmesiyle 5-0’lık bir seri yakaladılar ve yine öne geçtiler. Çeyreğin ilk bölümlerinde tam 3.5 dakika boyunca 2 takım da skor üretemedi ve bunun nedeni savunmaların sertliğinden çok iki takımın da hücumdaki beceriksizliğiydi. Dar rotasyonla oynayan ve pota altında çok zorlanmaya başlayan Kızıl Yıldız karşısında üstünlüğü kurmaya başlayan temsilcimiz 3. çeyreğin sonuna doğru farkı 10 sayıya çıkardı ve son çeyreğe de 45-37 önde girdik.

Son çeyreğe ise iyi başlayan yine Kızıl Yıldız oldu. Wolters liderliğinde kenardan gelen Lazarevic’in enerjisini de iyi kullanan Sırp ekibi farkı 3 sayıya indirerek maça tekrar ortak oldu. Çeyreğin ikinci kısmına girilirken tıpkı 3. çeyrekte olduğu gibi 3.5 dakikalı bir bölümde yine iki takım da sor üretemedi. Polonara ve Pierre’in agresif, yırtıcı oyunları sayesinde sahanın iki tarafında da oyunda kalmayı başaran temsilcimiz karşısında Kızıl Yıldız da Hollins’den gelen sayılarla maçtan kopmadı farkı 2 sayıya indirdi. Son bölümde taraftarını da arkasına alan sarı lacivertliler Pierre ile beraber maç boyu kötü oynasa da son bölümde gerçek bir yıldız gibi sazı eline alan De Colo üst üste bulduğu 5 sayıyla son bölümde maça ağırlığını koydu tam anlamıyla. 7-0’lık seriyle de farkı 9 sayıya çıkardı temsilcimiz. Son dakikalarda Kızıl Yıldız’ın geri dönüş çabaları olsa da farkı ancak 4 sayıya kadar indirebildiler.

Fenerbahçe sezona kötü bir basketbolla başladı. Önemli eksikleri olan ve özellikle pota altında çok zayıf kalan bir rakip karşısında ribaundlarda 32-42 yenilmek gerçekten anlaşılması güç bir durumda. Üstelik elimizde Vesely, Booker, Pierre, Polonara gibi bu alanda uzman yıldızlar varken… Diğer taraftan bir kez daha gördük ki bu takımın net olarak bir oyun kurucu sorunu var. Evet Henry sahadayken daha derli toplu bir takım oluyor sarı lacivertliler ama o kenara gelince De Colo’ya bu görevi vermek geçen sezon koç Kokoskov’un yaptığı hatayı devam ettirmek oluyor. Henry ve De Colo’nun 1 ve 2 numarada görev alarak birlikte oynayacakları bir düzen kurulmalı, İsmet’in bir numaradaki süreleri arttırılmalı, daha da önemlisi orta vadede hatta mümkünse en kısa zamanda bir guard takviyesi yapılmalı… Yoksa bu maçta olduğu gibi organize olmakta ve eldeki bir çok değerli bitiriciyi verimli kullanmakta zorlanmaya devam edeceğiz!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …