Güncel Haberler

Maç Önü Analizi: Fenerbahçe Beko – Kızıl Yıldız

Turkish Airlines Euroleague açılış haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırp ekibi Kızıl Yıldız‘ı Ülker Spor Salonu’nda konuk edecek.

Gelin birlikte Fenerbahçe Beko‘nun bu karşılaşması öncesinde bir analiz yapalım ve maçtan önce fragmanı izlemeye çalışalım. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

Euroleague heyecanı yeniden Ülker Spor Salonu’na dönüyor bu heyecanlı maçla birlikte. Fenerbahçe koç Djordjevic’i göreve getirirken Devin Booker, Achille Polonara, Pierria Henry gibi tecrübeli isimlerle imzaladı ki takımın liderleri De Colo ve Vesely’ ile daha da ileri gidebilsinler diye. Kızıl Yıldız kadrosunda ise bir çok değişiklik oldu. En önemli eklemeler Nikola Kalinic oldu ki 2017 yılında sarı lacivertli forma ile Eurolaeague’i kazanmış, kulüpte 5 başarılı sezon geçirmiş bir isim biliyorsunuz. Ayrıca Nikola Ivanovic, Austin Hollins, Nate Wolters, Luka Mitrovic gibi takviyelerin de Kızıl Yıldız’ı daha rekabetçi bir takım yapacağını söyleyebiliriz. Diğer taraftan Davidovac, Kuzmic, Simonovic, Dobric ve kaptan Lazic ise takımda kalan isimler oldular.

Fenerbahçe’nin evinde Kızıl Yıldız karşısında 6-0’lık ve toplamda da 10-2’lik net bir üstünlüğü bulunuyor. Geçen sezon temsilcimiz burada 77-63 ile kazanmış, o maçın yıldızı şuanda Unics Kazan forması giyen Lorenzo Brown olmuştu 17 sayı ile.

Kritik Eşleşme:

Elbette Nando De Colo‘yu durdurabilmek kolay değil ama aynı zamanda da Kızıl Yıldız adına maçı kazanabilmek için önemli noktalardan biri. Son 7 sezonunda Fransız yıldız toplamdan 3385 sayı üreterek ligde kendisiyle beraber mücadele eden diğer tüm oyuncuları geride bıraktık. Ölümcül bir serbest atış yüzdesi var (%94, 872-928), tartışmasız tarihteki en iyi isimlerden biri konuda. Faul çizgisine sıkça gitmeyi bildiği gibi yay gerisinden de oldukça efektif (%42.7). Perdelerden çıkarak topsuz koşularda ya da dribbling üstünden 3 sayı tehditi var ayrıca orta mesafeden de çok tehlikeli, özetle komple bir skorer. İşte tüm bunları aklında tutması gereken Austin Hollins‘in uzun kolları ve topa yapacağı baskı ile onun karşısında hazır olması gerekecek. Ayrıca Hollins’in oyunun diğer tarafında da De Colo’yu zorlayabileceğini söyleyebiliriz. Dış şut tehditi oldukça yüksek ve el yakan topları da kullanmaktan çekinmeyen bir isim. Onun burada Kızıl Yıldız’da, Zenit’tekinden çok daha önemli bir rolde olması bekleniyor. De Colo gibi bir Euroleague efsanesine karşı oynamak da onu ekstra motive edebilir.

Galibiyetin Anahtarları:

Kızıl Yıldız sezon başında sakatlıklarla canı sıkılan bir ekip. Aaron White, Dejan Davidovac, Ognjen Dobric ve Branko Lazic’den faydalanamayacaklar. Bu eksiklerle beraber Sırp ekibinin en güvendiği isimler guard ikilisi Wolters ile Hollins. Tempoyu kontrol altına alıp Henry ve De Colo’yu durdurmaları gerekiyor. Kalinic de çok yönlü hücum silahlarını, fiziğini ve basketbol IQ’sunu kullanarak iki forvet pozisyonunda da kendisine avantaj sağlayabilir. Tabi karşısında oynamanın her oyuncu için zor olduğu, ligin en sert savunmacılarından biri olan Pierre ile mücadelelerini izlemek de ayrıca keyifli olacak. Vesely ile Booker’ı boyalı alanda durdurmak, pota altından kolay atışlar bulmalarını engellemek de bir diğer kilit nokta olacak Sırp ekibi için; Kuzmic ile Zirbes’in ikili oyunlar sonrası arkalarından gelen katları takip etmeleri, hava harekatlarını engellemeleri gerekecek. Fenerbahçe adına ise temponun yüksek olması ve hücum yoğunluğu, verimliliği anahtarlardan biri. Sarı lacivertlilerin elinde geçiş hücumlarında pozisyonları dış şutlarla da bitirebilecek, tetiği çekebilecek Henry, De Colo, Pierre, Melih gibi bir çok silahı var. Diğer taraftan yarı saha hücumunda doğru yerleşim ve Vesely ile Booker’a alan açmaları da önemli olacak. Bu konuda koç Djordjevic Polonara’nın dış şut tehditini de kullanabilir. Aynı zamanda onun çok iyi bir ribaundçu olduğunu, savunma ribaundları sonrası bir guard gibi sahayı dribbling ile geçebildiğini unutmayalım. Mitrovic ve Simonovic ile eşleştiğinde çabukluğunu da kullanmaya hazır olması gerekiyor. Kızıl Yıldız oyunu yavaşlatıp hücumda Hollins ile Kalinic’i mutaka oyuna dahil etmeli. Fenerbahçe ise çok iyi biliyor ki eğer hücumda işler yolunda gitmezse, De Colo sazı eline alarak bir çok şekilde skor üretebiliyor, takımını yeniden ayağa kaldırmayı başarıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …