Güncel Haberler

Efes Farkı Kapattı Ama Sonunu Getiremedi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in son şampiyonu Anadolu Efes, deplasmanda Real Madrid karşısında kötü başladı, sonrasında farkı kapattı ama sonunu getiremedi ve 82-69’luk skorla kaybetmekten kurtulamadı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Real Madrid’de Walter Tavares 13 sayı, 12 ribaund, 2 blok ile yıldızlaşırken, Guerschon Yabusele 15 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve Thomas Heurtel 15 sayı, 3-5 3sayı, 4 ribaund, 3 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Anadolu Efes‘de ise Shane Larkin 21 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, 6 asist ve Filip Petrusev 17 sayı, 2 ribaund ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maça daha istekli ve agresif başlayan taraf Real’di. Bunu şut yüzdelerine de yansıtmayı başardılar daha ilk dakikalardan. Efes ise hiç hazır görünmedi ve özellikle hücumdaki dağınık başlangıç ve basit top kayıplarının ardından Real’in 12-0’lık seri yakalamasına koç Ataman’ın molası da engel olamadı. Kenardan gelen Larkin ve Petrusev’in hücumda getirdiği hareket sayesinde üretime başladı lacivert beyazlılar. Ancak savunmada Real’in akıcı hücumlarına çare bulamadık. Onlar da kenardan Heurtel’i getirerek hücumdaki ritmlerini korudular, onun liderliğinde Tavares ile oynanan ikili oyunlara çare bulamadık ve ilk çeyreği 32-15 geride kapattık. İkinci çeyrekte de set hücumlarında pas trafiğini çok iyi kuran ve temsilcimizden de sertlik görmeyince ritmini yakalayan şutörler sayesinde farkı 21 sayıya kadar çıkardı ev sahibi. Devrenin sonuna doğru Real kısalarının hücum etkinliğini azaltmamız ve Larkin ile Micic’den gelen üçlükler sayesinde farkı biraz erittik, soyunma odasına 50-35 geride girdik.

Temsilcimiz ikinci yarıya biraz daha agresif biraz daha hareketli başladı, ikili oyunları daha verimli kullanarak hücumda kendimizi biraz olsun bulduk. Ama savunmada yine canımız sıkıldı, hem çok basit sayılar yedik hem de 2.şans sayılarına engel olamadık, ribaundlarda savaşmadan yenildik. Farkın tekrar 20 sayılara çıkmasına engel olamadık. 3. çeyreğin sonuna doğru iki takım da pota altını verimli kullanarak karşılıklı sayılar buldu, en azından farkın daha da fazla açılmasına engel olduk. Son çeyreğe de düşük şekilde başlayan Efes, savunmada toparlanamadığı gibi hücumda da aradığı ritmi bir türlü yakalayamadı, son 4 dakikaya 77-56 geride girdi temsilcimiz. Bir pozisyonda Poirier’in Micic’e yaptığı sert perdeleme sonrası temsilcimiz biraz olsun toparlandı ve son bölümde farkı azaltmak adına hamleler yaptı ki bitime 43 saniye kala 79-69 ile farkı ciddi oranda düşürdü.

Efes her ne kadar hazır olmasa da, iyi sinyaller vermese debu zorlu deplasmanda tarihi bir fark yemekten kurtuldu diyebiliriz. Bardağın dolu tarafından bakarsak bunu söyleyebiliriz. Ayrıca sezonun başında alınan bu erken uyarının ilerisi için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Diğer taraftan böyle bir gecede Larkin ile Petrusev’in bireysel performansları da ilerisi için olumluydu. Son şampiyonun bu uyarıyı en iyi şekilde alacağını, Micic başta olmak üzere çabuk toparlanacaklarını tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …