Güncel Haberler

İDDİA: Virtus Bologna’nın Gündeminde Cordinier Var (Analiz)

7DAYS EuroCup‘da zirvede yer almak isteyen son İtalya Lega Basket Serie A şampiyonu Virtus Bologna, sezon başında sakatlanan Abass’ın yerini doldurmak için harekete geçti.

La Gazzetta dello Sport’da yer alan habere göre listelerinin başındaki isim belli oldu. Hazırlık dönemine NBA takımlarından Brooklyn Nets ile başlayan ama sonrasında kontrat alamayarak serbest kalan Isaia Cordinier. Fransız kanat oyuncusu ile daha önce Euroleague takımları da ilgilenmiş ama NBA ısrarı yüzünden Avrupa’nın zirvesinde boy gösterme şansını kaçırmıştı.

1.96 metre boyunda olan 24 yaşındaki Cordinier bu sezon Pro A’da 34 maçta ortalama 30.8 dakika sahada kalırken 12.0 sayı, %24.3 3sayı, 4.9 ribaund, 3.7 asist, 1.5 top çalma, 15.7 verimlilik puanı ve EuroCup’da ise 13 maçta ortalama 33.7 dakika shada kalırken 15.8 sayı, %44.9 3sayı, 5.2 ribaund, 3.2 asist, 1.7 top çalma, 19.3 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hem 2 hem de 3 numarada görev alabilen genç oyuncu, etkili penetreleri ve ribaundlara yaptığı katkıyla enerjisi yüksek bir kanat. Nanterre’in yüksek tempo basketbolunda topla da takımını hücuma kaldırabilmesiyle dikkat çekti. Ayrıca deliciliğinin yanı sıra dribbling üstü şut tehditine de sahip. Hücumda atletik özellikleri ve patlayıcılığı ile şut tehditi de birleşince çok yönlü bir isim konumuna gelmiş durumda. Ayrıca kesinlikle pas opsiyonunu da yabana atmamak lazım. Bu sezon saha görüşü ve organizasyon özelliklerini de geliştirdi. Artık şut ve penetre dışında 3. opsiyon olarak da pası da ekledi silahlarına. Savunmada da gelecek vaadeden, enerjisi, fiziksel temastan kaçmaması ile koçların çalışkanlığı ile takdir ettiği bir oyuncu.

Cordinier atletizmi ve patlaycılığı ile hücumda fiziksel anlamda pek sorun yaşamasa da sert forvetlere karşı, onları savunmada göğüsleme anlamında sorun yaşayabilir, biraz daha kalınlaşıp güçlenmesi gerekiyor. Bunun yanında dış şutları halen istikrarlı değil, evet kesinlikle bir tehdit yay gerisinden ama Pro A’da sadece 24.3 ile atarken EuroCup’da ise 44.9 ile atması durumu özetliyor zaten.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …