Güncel Haberler

İDDİA: Virtus Bologna, Toupane ile İlgileniyor (Analiz)

Son İtalya Lega Basket Serie A şampiyonu Virtus Bologna yeni sezonda 7DAYS EuroCup‘da da zirvede yer alabilmek için iddialı bir kadro kurmak istiyor. Sakatlığa kurban verdikleri Abass’ın da yerini doldurmaya çalışıyorlar.

Bu hamle için listelerinin başında Cordinier olduğu iddia edilmişti. O iddianın sahibi La Gazzetta dello Sport, listelerindeki bir diğer ismin ise sezonu Milwaukee Bucks’da tamamlayan, şuanda serbest olan Axel Toupane olduğunu belirtiyor.

1.99 metre boyunda olan Fransız forvet Avrupa’da son olarak Strasbourg forması giymiş ve Pro A’daki tek maçında 19 dakika süre alırken 7.0 sayı, 1-4 3sayı, 2 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile katkı vermişti. NBA sahnesinde sadece 12 maçta ortalama 5.9 dakika süre alabildi ve 1.6 sayı ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Dış şut tehditi, atletizmi, deliciliği ve savunmadaki enerjik performansı ile etkili bir kanat oyuncusunun vaadedebileceği her özelliğe sahip. Savunma sertliği ile de takımın gitmek istediği yolda, yani yüksek tempo basketbolunda çok etkili olacağını, takıma değer katacağını düşünüyorum. Bu hamleyle beraber açık alanda ve savunmadaki sertlik konusunda Abass’ı aramayacaktır Bologna. Elbette kariyeri düşüşte olan bir oyuncu, Euroleague sahnesinde Zalgiris forması ile yakaladığı çıkışı südüremedi ki sonrasında hem Olympiakos hem de Malaga’da düşüşe geçti. Sonrasında ilginç şekilde kendisine NBA’de kontrat buldu ama orada da beklendiği gibi fazla şans bulamadı.

Dış şutlarda bir türlü istikrarı yakalayamaması onun hücum performansının giderek azalmasına neden oldu. Zaten Bologna’nın da onu istemesindeki neden kenardan gelerek savunmaya ve ribaundlara katkı vermesi. Dolayısıyla artık bir görev adamı olduğunu kabul etmesi, kullandığı topların sayısını azaltıp, takıma sayı dışındaki diğer alanlarda destek olabilme konusunda kendisini yönlendirmeli, ribaundlar, top çalma, savunma gibi alanlara daha fazla konsantre olmalı. Euroleague’de iki Fransız ekibi olmasına rağmen onunla ilgilenmemeleri de repütasyonunun ne kadar düştüğünün bir diğer göstergesi. NBA’e gitmek yerine geçen sezonu başladığı Strasbourg’da tamamlayıp kendisini kanıtlayabilse kariyerinde istediği çıkışı yeniden yakalayabilirdi…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …