Güncel Haberler

RESMİ: Beşiktaş, Bluiett ile Anlaştı ve Whitehead ile Yollar Ayrılıyor (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Icrypex, kadrosuna G-League’den bir kanat oyuncusu ekledi.

Son olarak NBA G-League ekiplerinden Salt Lake City forması giymiş olan Trevon Bluiett ile 1 yıllık anlaşma imzaladılar. Bu anlaşmayla beraber Isaiah Whitehead ile de yolların ayrılması bekleniyor.

26 yaşında olan 1.98 metre boyunda boyunda Birleşik Amerikalı kanat oyuncusu geçen sezon G-League’de 15 maçta ortalaam 22.4 dakika süre alırken 8.0 sayı, %28.9 3sayı, 3.4 ribaund, 1.3 asist istatistikleriyle katkı vermişti. Son olarak NBA Yaz Ligi’nde ise Cavs forması ile boy göstermiş ve 5 maçta ortalama 22.6 dakika süre alırken 10.8 sayı, %43.8 3sayı, 3.2 ribaund, 2.0 asist istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Her ne kadar geçen sezon düşük bir yüzdeyle oynasa da özünde çok iyi bir şutör, mesafe tanımayan üçlükleriyle takımana skor katkısı sağlayabilen bir isim. Üçlükler dışında dribbling üstünden kendi skorunu da üretebilen bir isim, potaya kadar gidebildiği gibi orta mesafe tehditi de ortalamanın üstünde. Ayrıca dribbling üstü asist yeteneği de mevcut, bencil bir skorer değil. Topsuz katlarla da savunmaları iyi okuyarak skor üretebiliyor. 2 numara için güçlü bir fiziği var ve dişine göre rakiplere karşı, alçak posta inip orada da avantaj yaklayabiliyor. Çizgiye gittiği pozisyonlarda da yüksek yüzdeli bir isim. Ribaunlarda da pozisyonu için ortalama üstü bir katkı veriyor. Zeki bir oyuncu ve genel anlamda maçın içinde kalan, oyunu hisseden bir isim.

Evet dış şutları en önemli silahı ana geçtiğimiz sezon da gördüğümüz üzere istikrar konusunda sıkıntıları var. Elit ve patlayıcı bir ilk adımı yok ve bu da potaya gidişlerini zorlaştırıyor. Hücumda bir çok silahı olsa da dikkatsizliklerinden dolayı basit top kayıpları yapabiliyor. Atletik ve çabuk kanat oyuncularını perimetrede savunmakta zorlanabiliyor. Kolej yıllarından gelen alışkanlıkla genelde alan savunmasında başarılı bir isim, birebir savunmada geliştirmesi gereken bir çok nokta var.

Bluiett NBA seviyesi için yeterli olmasa da Avrupa’da özellikle BCL ve BSL sahnesinde şutör ve skorer özellikleri ile faydalı olabilecek bir isim. Koç Kandemir ile geçireceği bir sezonun ardından mental olarak gelişeceğini, hücumda özgüven kazanarak top kayıplarını azaltacağını ve savunmada daha gayretli daha fiziksel oynayabileceğini düşünüyorum. Sezon içerisinde bu konuları geliştirme konusunda hızlı davranırsa dış şutları, oyun sezgisi ve bencil olmayan tarzı ile takımın önemli parçalarından biri olacağı gibi 2. hatta 1. skor opsiyonu olabilecek kapasiteye de sahip olduğunu belirtelim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …