Güncel Haberler

RESMİ: Kızıl Yıldız, Zirbes’i Kadrosuna Kattı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan Adriyatik Ligi şampiyonu Kızıl Yıldız, kadrosunu tecrübeli bir uzunla güçlendirdi.

Son olarak Dubai’nin Shabab Al Ahli formasını terleten tecrübeli Alman uzun Maik Zirbes ile 2021 yılı sonuna kadar geçerli bir kontrat imzaladılar. Kontratta sezon sonuna kadar uzatma opsiyonu da yer alıyor.

Böylelikle Zirbes’in Sırp ekibindeki 3. dönemi başlayacak. 31 yaşındaki tecrübeli uzun ilk olarak 2014-16 arası Kızıl Yıldız formasını giymiş, sonrasında da 2018-19 sezonunda takıma geri dönmüştü.

EDİTÖR YORUMU:

Kariyeri boyunca daha önce Cedevita, Bayern, Maccabi, Bamberg gibi önemli takımların formasını gitmiş olsa da geçen sezon Cedevita forması ile sergilediği performansla birlikte artık üst seviyelerde sıradan biri isim olacağının sinyallerini vermişti. Dolayısıyla Kızıl Yıldız’da da Kuzmic’i yedekleyebilecek seviyede bir isim. Yani buraya halen yıldız bir isim takviyesi yapmaları gerekiyor. 5 numarada tüm sezonu Kuzmic Zirbes ikilisi ile geçirmeleri bence çok zor.

Alman uzun, fazla kilolarından kurtulabilmiş değil ve bu da zaten yavaş olan bacaklarının daha da ağırlaşmasına neden olmuş durumda. Evet bu durum onu hücumda fazla etkilemiyor, boyalı alanda iyi bir bitirici ve sırtı dönük silahları mevcut. Ama konu savunmaya, özellikle ikili oyunlara gelince modern basketbolda direkt olarak zayıf halka konumunda. Bu da rakiplerin onun bacaklarına kolayca atak edip savunmayı düşürmelerine ya da onu erken faul problemine sokmalarına neden oluyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …