Güncel Haberler

İDDİA: Zenit de James ile İlgileniyor! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de geçen sezon play-off oynamayı başaran ve yeni sezon için çıtayı yükseltmek isteyen Zenit, önemli bir isimle ilgileniyor.

Totalbasket’de yer alan habere göre Rus ekibi, geçtiğimiz günlerde CSKA Moskova ile anlaşarak serbest kalan yıldız skorer Mike James ile ilgileniyor.

Hatırlayacağınız üzere serbest kalmasının açıklandığı gün Fransız ekibi AS Monaco’nun kendisi ile görüşmeleri ilerlettiği haberleri de çıkmıştı eş zamanlı olarak.

30 yaşındaki James geçen sezon ortasında ayrılana kadar CSKA formasıyla Euroleague sahnesinde 19.3 sayı, 5.7 asist, 3.1 ribaund istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

James’i tüm basketbol severler yakından tanıyorlar bu nedenle onun yeteneklerini tartışmaya ya da tekrar tekrar anlatmaya gerek yok. Ama Zenit açısından bu olası transferi değerlendirmek gerekli elbette.

Koç Pascual’ın geçen sezon sahadaki gözü kulağı, takımın lideri kuşkusuz Pangos’du ama onu NBA’e kaptırdılar. Hal böyle olunca da yerine NBA patentli bir isim Napier’i ve Murcia’nın yetenekli guardı Frankamp’ı aldılar. Ancak 2 isim de hazırlık döneminde pek iyi görüntüler vermediler. Napier her ne kadar çok yetenekli bir isim olsa da 1 sezon baskletboldan uzak kalması ve kariyerinde ilk kez Avrupa’da yer alacak olması önemli bir soru işareti. James’in topu seven bir skorer olduğunu ve 1 numarada da çok etkili olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla lider özelliklerine ve skorer kimliğine Zenit’in ihtiyacı olduğu bir gerçek. Ne Napier ne de Frankamp Euroleague sahnesinde kritik anlarda topa yön verebilecek seviyede değiller, en azından şuanki görüntüleri bu yönde. Diğer taraftan Loyd ve Baron da daha çok bitirici yönleriyle bilinen, şutları ile öne çıkan isimler. Dolayısıyla James hamlesi delicili özellikleri sayesinde bu etkili şutörlere de pozisyon hazırlamak adına kritik önem taşıyor. Ayrıca James’in istediği ve konsantre olduğu zaman iyi bir savunmacı olduğunu, bu alanda da takımını yanlız bırakmadığını biliyoruz.

Özetle James, Euroleague seviyesinde net bir süper yıldız. Hatta öyle ki koç Itoudis ile problemler yaşamamış olsaydı şuanki CSKA’nın guard rotasyonunda da kendisine ilk bşte rahatlıkla yer bulurdu. Napier ve Frankamp’dan hazırlık döneminde beklediğini alamayan Zenit’e de sınıf atalacağını, özellikle hücumda takımı farklı bir seviyeye taşıyacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …