Güncel Haberler

Eksik Real, 17 Farktan Geri Gelip Barça’yı Devirerek Süper Kupa’nın Sahibi Oldu!

Tenerife’nin ev sahipliğinde düzenlenen İspanya Süper Kupası final maçında El Clasico mücadelesi izledik. Son şampiyon Real Madrid, önemli eksiklerine rağmen 19 sayı farktan geri gelerek ezeli rakibi FC Barcelona‘yı 88-93’lük skorla geçti ve üst üste 4. kez kupanın sahibi oldu.

Koç Laso’nun öğrencileri 3. çeyreğin bitimine 1 dakika kala 17 sayı farkla gerideydi ve tecrübeli yıldız Llull liderliğinde geri gelerek kazanmayı bildiler. Llull 2017 yılında bu sahada milli forma ile ACL sakatlığı geçirerek kariyerinin en kötü anlarından birini yaşamıştı belki ama bu maçta sergilediği önemli performansla kupayı takımına getiren isim oldu ve MVP seçilerek kötü anılarını da silmiş oldu adeta.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Thompkins, Randolph, Rudy, Abalde, Carroll gibi önemli yıldızlarından yoksun olan Real’de Sergio Llull 24 sayı, 3-5 3sayı, 2 asist ile yıldızlaşırken, Vincent Poirier 16 sayı, 11 ribaund ve Carlos Alocen 11 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları olmuşlardı.

Sertaç’dan yoksun olan Barça cephesinde ise Cory Higgins 16 sayı, 3 ribaund, Brandon Davies 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Nikola Mirotic 12 sayı, 5 ribaund ve Pierre Oriola 11 sayı, 5 ribaund ve Nick Calathes 11 sayı, 4 ribaund, 7 asist ile diğer direnen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Barça, Zalgiris Engelini Rahat Geçti

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde FC Barcelona konuk ettiği Zalgiris Kaunas‘ı fazla terlemeden 91-73 …