Güncel Haberler

İDDİA: Monaco, Thomas ile Anlaşmak Üzere (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden Fransa Betclic ELITE Pro A temsilcisi AS Monaco, forvet rotasyonunu tecrübeli bir isimle güçlendirmek üzere.

Yazın başında Unics Kazan ile anlaşan ancak sonrasında açıklanmayan sebeplerden dolayı serbest kalan tecrübeli uzun forvet Will Thomas ile anlaşmak üzereler Mozzart Sport’un haberine göre.

2.03 metre boyunda olan 35 yaşındaki tecrübeli forvet, geçen sezon Zenit forması ile VTB Ligi’nde 27 maçta ortalama 26.5 dakika süre alırken 11.5 sayı, %36.8 3sayı, 5.4 ribaund, 1.8 asist, 1.0 top çalma, 16.9 verimlilik puanı ve Euroleague’de ise 39 maçta ortalama 26.4 dakika sahada kalırken 9.3 sayıi %41.9 3sayıi 4.9 ribaund, 1.4 asist, 13.4 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Thomas ilerleyen yaşına rağmen halen önemli katkılar verebilecek bir oyuncu olduğunu geçen sezon Zenit formasıyla göstermişti. Monaco gibi yeniden yapılanan ve Euroleague’de kalıcı olmak isteyen bir takımda da tecrübesi ile katkı verecektir. Hem alçak postta sırtı dönük birebirleri hem de orta mesafe ve dış şut tehditi ile çok yönlü bir hücum silahı. Ayrıca savunmada da geri adım atmayan, ayaklarını yere sağlam basarak fiziksel teması sağlayan, göğüs göğüse çarpışmayı bilen bir uzun.

Monaco kadrosunda gerçek anlamda 4 numara diyebileceğimiz iki isim Motum ve Faye. Avustralyalı oyuncunun Euroleague tecrübesi ve dış şut tehditi önemli ama sertlik ve alçak post etkinliği anlanında Thomas’ın gelmesiyle oraya farklı bir boyut katacakları bir gerçek. Çünkü Motiejunas modern basketbolda 5 numarada görev alabilir, 4 numara için ağır kalıyor. Onu 5 numarada Boutsiele ve Hall ile beraber üçlü bir rotasyonda kullanacak koç Mitrovic. Thomas’ın gelişiyle de 4 numarada aynı şekilde üçlü bir rotasyonu olabilecek. Özetle 6 kişilik geniş 4-5 rotasyonunda Thomas’ın dakikalarını kontrol altında tutarak onu en verimli şekilde kullanabilir koç Mitrovic.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …