Güncel Haberler

İDDİA: Karşıyaka’nın 6. Yabancısı Tanıdık Bir İsim Olabilir (Analiz)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nin son finalisti olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka kadrosunu tanıdık bir isimle güçlendirmek istiyor.

Geçtiğimiz sezon Olimpia Milano forması ile izlediğimiz ve şuanda serbest oyuncu konumunda olan tecrübeli kanat oyuncusu Michael Roll ile anlaşmak üzereler DHA’nın haberine göre.

Transfer döneminin başında adı bir diğer temsilcimiz Bahçeşehir ile de anılan tecrübeli oyuncu, Afrobasket’de Tunus milli takımıyla üst üste 2. kez şampiyonluğa ulaşarak kendisini hatırlatmıştı. Bildiğiniz üzere Roll ülkemizde Bornova, Türk Telekom, Büyükçekmece ve Beşiktaş formalarını da giymişti daha önce.

34 yaşında olan 1.98 metre boyundaki Roll, geride bıraktığımız sezon Serie A’da 23 maçta ortalama 20.5 dakika süre alırken 9.5 sayı, %45.0 3sayı, 2.0 ribaund, 1.9 asist ve Euroleague sahnesinde ise 36 maçta ortalama 14.3 dakika sahada kalırken 4.2 sayı, 1.3 ribaund, 1.2 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti. Son olarak Afrobasket’te Tunus’u şampiyonluğa taşırken 16.2 sayı, 1.8 ribaund, 5.2 asist ortalamaları ile mücadele ettiğini de belirtelim.

EDİTÖR YORUMU:

Roll, Maccabi ve Milano’daki Euroleague maceralarında açıkçası pek beklentileri karşılayamadı ve sıradan bir oyuncu olarak Euroleague kariyerini tamamladı. Artık genel anlamda da kariyerinin sonuna geldi zaten. Yüksek basketbol IQ’su, bir kanat oyuncusu olmasına rağmen bir oyun kurucu kadar iyi olan saha görüşü ve ikili oyunlarda üçlü tehdite sahip olmasıyla organizasyon anlamında takımı derleyip toplayabilecek bir isim. Dribbling üstü orta mesafelerle, topsuz katlarla veya ceza üçlükleriyle takımına skor katkısı da verebilen Roll’ün bir diğer önemli artısı da istikrarı ve yıldız kaprisinin kesinlikle olmaması. Kenardan da gelse, 1-2 dakika süre alsa da kendisini mental ve fiziksel olarak her zaman tutabilen örnek bir profesyonel. Tabi ülkemizi gayet iyi tanıyor olması da adaptasyon sorunu yaşamamasına neden olacaktır, bu da önemli bir artı.

Eksilerine gelecek olursak. Artık ilerkeyen yaşıyla bacakları iyice yavaşladı ve refleksleri de eskisi kadar kuvvetli değil. Bu nedenle de savunmada özellikle çabuk ve atlet kanat oyuncularına karşı zorlanabiliyor. Diğer tarafta hücumda pasif kaldığı anlar, toptan uzaklaştığı, topu istemediği anlar olduğunu da görmeye başladık. Evet topsuz oyunlarda da etkili bir isim ama o sahadayken zaman zaman çok pasif kalabiliyor hücumlar, konsantrasyon sorunları yaşayabiliyor. Ayrıca 1.98 metre boyunda olmasına rağmen bir kanat oyuncusu için kötü bir ribaundçu, bu alanda pek katkı veremiyor.

Karşıyaka’nın guard rotasyonunda oyun kurucu özellikleri üst düzeyde isimler yok. Özellikle Taylor kenardayken zaman zaman organize olmakta zorlanıyorlar. Roll ise point-forvet diyebileceğimiz, kanatta oynamasına rağmen saha görüşü ve pasör özellikleri çok iyi olan bir isim. Bu nedenle onun varlığı koç Sarıca’nın elini çok rahatlatacaktır. Ayrıca Afrobasket’te de gösterdiği üzere skor üretimi kısmında da halen gayet iyi seviyede. Koç Sarıca’nın son verdiği röportajda “Ekstra bir oyuncumuz daha olsa şampiyonluk gelebilirdi.” ifadesinin tam olarak altını doldurabilecek, takıma BCL’de şampiyonluğu getirebilecek o ekstra katkıyı verebilecek, değerli bir parça olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …