Güncel Haberler

Kızıl Yıldız Başkanı Covic, Kulübün Bütçesini Açıkladı

Gelecek sezon Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan Adriyatik Ligi şampiyonu Kızıl Yıldız‘ın bütçesi belli oldu.

Sırp kulübünün başkanı Nabojsma Covic yeni sezonda takımın bütçesinin 5.5 milyon Euro civarında olduğunu açıkladı ki bildiğiniz üzere 2021-22 sezonu için Euroleague’de mücadele eden takımların tebliğ etmesi gereken minimum bütçe 5.4 milyon Euro. Bu rakam 2022-23 sezonuyla beraber 7 milyon Euro’ya çıkacak.

TV Prva’ya açıklamalarda bulunan başkan, pandemini getirdiği negatif şartlara rağmen kulübün bütçesinin geçen sezona göre büyük bir değişiklik göstermediğini hatırlattı ve bütçenin 5.5 milyon Euro civarı olacağını belirtti. Hatırlayacağınız üzere daha önce Mozzart Sport’da yer alan haberde kulübün 2019-20’deki bütçesi olan 8 milyon euro’dan 2020-21 sezonu için %30 bir düşüş yaşanarak 5.6 milyon euro’ya gelinmişti. 2021-22 sezonu için de bu rakama yakın bir konumda olacak bütçe.

Bütçenin detayları hakkında konuşan başkan şu ifadeleri kullandı:

Bu bütçe içerisinde sadece oyuncu ücretleri yok. Menajer ücretleri, oyuncuların araba gibi günlük masrafları da var. Yasalara göre oyuncularla 2 çeşit kontrat imzalamanız gerekiyor. Uymamız gereken yönetmelikler var. Covid-19 arasının bir sonucu olarak VAT’a 30,000,000 dinarlık bir borcumuz var. Vergi dairesiyle bu durumu çözmeye çalışıyoruz ve onların kararını bekliyoruz.

TV Prva

Geride bıraktığımız transfer döneminde Kızıl Yıldız kadrosuna Austin Hollins, Aaron White, Nikola Ivanovic, Luka Mitrovic, Nikola Kalinic, Nate Wolters ve Stefan Lazarevic gibi isimleri eklemişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …