Güncel Haberler

Euroleague’de Halen Kontrat Alamamış 10 Yıldız

Turkish Airlines Euroleague‘de 2021-22 sezonunun başlamasına sayılır günler kala takımların bir çoğu yapılanmalarını tamamladılar.

Ama bu süreçte halen transfere nokta koymamış takımlar olduğu gibi henüz kontrat alamamış yıldızlar da mevcut elbette. Gelin birlikte bu isimleri hatırlayalım. Keyifli okumalar.

Kevin Pangos (Kanada, 28 yaş)

Zenit ile harika bir sezon geçirdi tecrübeli oyun kurucu ve yakaladığı 13.5 sayı, 2.0 ribaund, 6.7 asist, 14.8 verimlilik puanı istatistikleriyle sezonun en iyi beşine seçildi. Hal böyle olunca da bir çok Euroleague devi şuanda onun peşindeydi. Ancak şuana kadar onu bekleyen tek takım CSKA. Eylül ilk haftasına kadar serbest oyuncu piyasasında istediği NBA kontratını bulamazsa büyük olasılıkla CSKA’ya imza atacak ki Rus ekibinin şampiyonluk yolunda ona ne kadar ihtiyacı olduğunu biliyoruz.

Stefan Jovic (Sırbistan, 30 yaş)

Tecrübeli Sırp oyun kurucu, bu sezon Khimki forması ile sadece 8 maçta görev almış ve ortalama 23 dakika sahada kalmıştı. Bu maçlarda ortalama 4.4 sayı, 2.0 ribaıund, 3.8 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti. Sakatlıkların etkisi sonrasında da Khimki’de yaşanan finansal problemler nedeniyle takımdan ayrılmıştı. Özetle onun adına neredeyse boş geçen bir sezondu. Eski takımı Kızıl Yıldız onunla yakından ilgileniyor, yakın zamanda anlaşma imzalanabilir.

K.C. Rivers (ABD, 34 yaş)

Tecrübeli solak şutör, Euroleague sahnesinde 37 maçta ortalama 22.4 dakika süre alırken, 6.1 sayı, %35.5 3sayı, 2.5 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti. Gününde olduğu zaman halen yay gerisinden çok büyük bir tehdit olan Rivers, aynı zamanda dribbling üstünden kendi şutunu da yaratabilmesi ve tabiki tecrübesi ile play-off hedefleyen Euroleague takımlarında kenardan gelerek iyi bir katkı verebilir.

Michael Roll (Tunus-ABD, 34 yaş)

Roll, geride bıraktığımız sezon Euroleague sahnesinde ise 36 maçta ortalama 14.3 dakika sahada kalırken 4.2 sayı, 1.3 ribaund, 1.2 asist istatistkleir ile katkı verebilmişti. Roll kenardan da gelse, 1-2 dakika süre alsa da kendisini mental ve fiziksel olarak her zaman tutabilen örnek bir profesyonel. Bu nedenle bir çok Euroleague takımı için hücum performansı açısından halen değerli bir parça.

Zoran Dragic (Slovenya, 32 yaş)

Geçen sezon Euroleague’de 33 maçta ortalama 17.9 dakika süre alıp 8.5 sayı, %28.4 3sayı, 1.6 ribaund istatistikleriyle katkı vermişti. Gerek hücumdaki organizasyonlara verdiği destek, gerekse savunmadaki pozisyon bilgisi ve zekası ile yaptığı doğru hamlelerle koç Ivanovic’in genelde benchten getirerek x-faktör katkısı aldığı isim oldu. Özetle istatistik kağıdındaki rakamlardan fazlasını veren bir oyuncu. Halen Baskonia ile yeniden anlaşma ihtimali gündemde.

Jonas Jerebko (İsveç, 34 yaş)

Geçen sezon Khimki adına büyük bir hayal kırıklığı olsa da İsveçli forvet takımın en istikrarlı ve faydalı isimlerinden biriydi kuşkusuz. 11.2 sayı, 4.7 ribaund, 1.7 asist, 12.8 verimlilik puanı ile mücadele ettiği sezonda dış şut tehditi, yüzü dönük silahları ve ribaundlardaki etkinliği ile her eve lazım bir uzun olduğunu gösterdi tecrübeli isim. Aslında ilginç bir şekilde onun adını transfer piyasasında henüz net olarak bir takımla duymadık. İlerleyen yaşıyla tekrar NBA macerasına gireceğini düşünmüyorum. Yakın zamanda sürpriz bir Euroleague transferi ile karşımıza çıkacaktır diye öngörüyorum.

Tarik Black (ABD, 29 yaş)

Zenit’in opsiyonu kullanmayarak yollarını ayırdığı Black, sezon ortasında takıma gelmesine rağmen önemli katkılar vermiş, geçen sezon yaşadığı sakatlığı ve uzun rehabilitasyon sürecini atlattığını göstermişti. 5.2 sayı, 3.5 ribaund ile oynamış olsa da kenardan gelerek oyuna getirdiği enerji ve agresiflik artı boyalı alan etkinliği halen çok değerli. Özellikle eli yüzü biraz düzgün olan tüm oyuncuların artık NBA denediği bu dönemde onun varlığı daha da önem kazanmış durumda. Temsilcimiz Efes ve Kızıl Yıldız ile de adı anılmış ama somut bir gelişme olmamıştı.

Alex Tyus (ABD, 33 yaş)

Geçen sezon ortasında Galatasaray’dan Real Madrid’e transfer olan tecrübeli uzun Euroleague’de 20 maçta görev alıp ortalama 12.3 dakika süre almış, 3.0 sayı, 2.6 ribaund ile katkı verebilmişti. Atletik özellikleri, müthiş zamanlaması ve savaşçı kimliği ile her iki pota altında ribaundlar konusunda etkili olan artı çemberi korumayı da çok iyi bilen bir uzun ancak ilerleyen yaşıyla beraber artık Euroleague seviyesinde kalması zor. Ancak bir takımın 2 ya da 3. uzunu olabilecek seviyede, zaten yaz döneminde de boşta olmasına rağmen pek ilgi çeken bir isim değildi.

Alex Tyus debuts with Real Madrid | Real Madrid CF

Kyle O’Quinn (ABD, 31 yaş)

NBA patentli uzun geçen sezon ortasında geldiği Fenerbahçe ile Euroleague sahnesinde 15 maça çıkmış, ortalama 16.1 dakika sahada kalırken 5.5 sayı, %4.4 3sayı, 3.4 ribaund, 1.5 asist istatistikleriyle katkı vermişti. Pas yeteneği, dış şut tehditi ve pota altındaki savaşçı kimliği ile özellikle hücumda Euroleague takımlarında forma giyebileceğini gösterdi. Ancak ağır bacakları ve ikili oyun savunmasındaki zaafları nedeniyle transfer döneminde beklenen ilgiyi göremeyen isimler arasında yer aldı.

Fenerbahçe'nin yıldızına NBA'den talip! - Tüm Spor Haber

Greg Monroe (ABD, 31 yaş)

Solak uzun, Avrupa’daki ilk sezonunda koç Radonjic yönetimindeki Bayern’de gayet iyi bir performans sergilemiş sonra da yıldızlar topluluğu Khimki’ye transfer olmuş burada da finansal kriz patlak verene kadar bireysel anlamda iyi istatistiklere imza atmıştı, Euroleague sahnesinde 9 maçta ortalama 19.8 dakika süre almış, 10.3 sayı, 6.0 ribaund, 1.4 asist ile katkı verebilmişti. Açıkçası Monroe’yu tecrübesi ve alçak post etkinliği ile tekrar Euroleague sahnesinde görmemiz gerektiğini düşünüyorum. Birçok takımda 2. uzun olarak çok faydalı olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …