Güncel Haberler

Sergio Rodriguez, İspanya Milli Takımından Emekli Oldu

Sergio Rodriguez‘in uzun ve başarılı İspanya Milli Takımı kariyeri sona erdi.

35 yaşındaki tecrübeli yıldız kişisel sosyal medya platformlarındanda yaptığı duyuru ile milli takım kariyerinin sona erdiğini açıkladı.

Rodriguez son olarak Tokyo Olimpiyatları’nda milli takım formasını terletmiş, 9.0 sayı, 3.0 asist, 1.8 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Milli takım kariyeri 2004 yılında İspanya’yı U18 Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyaya taşıdıktan sonra 2005 yılında başlamıştı. Sonrasında 2012 Olimpiyatları’nda gümüş ve 2016 Olimpiyatları’nda da bronz madalya ile kariyerinbe başarılı şekilde devam etmiş. Ayrıca İspanya ile 2006 Dünya Kupası’nda altın madalya, 2015 EuroBasket’de yine altın madalya, 2007 EuroBasket’de güçmüş madalya ve 2013 ile 2017 EuroBasket’de ise bronz madalya kazanmayı başarmıştı.

Böylelikle bu yaz emekliliklerini açıklayan Gasol kardeşlerden sonra onlarla birlikte altın jenerasyonun önemli temsilcilerinden biri olan Rodriguez de emekliliğe ayrılma kararı veren diğer isim oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya Milli Takımının Aday Kadrosu Açıklandı (Euroleague oyuncuları yok)

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri L grubunda mücadele eden İspanya‘nın aday kadrosu belli oldu. 11 …