Güncel Haberler

NBA 2021-22 Sezonunda En Çok Para Kazanacak 10 Yıldız

NBA‘de her takımın kendi maaş sistemi, yönetimi ve vergi politikası var.

Bu nedenle bir MVP ya da şampiyon olsanız da bazen diğer yıldızlardan çok daha düşük kontratlara imza atmak zorunda kalabiliyorsunuz, yani çok da hakkaniyetli bir dağılım olmadığı gerçek.

Gelin birlikte bu örnekleri çokça göreceğimiz 2020-21 sezonunda en çok yıllık kazanç elde edecek yıldızlara bir göz atalım. En çok kazanacak 10 oyuncuyu düşültej yükseğe doğru sıraladım. Keyifli okumalar.

* Oyuncuların maaş bilgileri Hoopshype ve Spotrac’dan, saha dışı kazançları da Forbes ve NBC gibi kaynaklardan alınmıştır.

10- Klay Thompson – Golden State Warriors – $37.9M

Thomspon son 2 sezonu ciddi sakatlıklardan dolayı oturarak geçirse de Warriors ile devam eden önemli bir kontrata sahip. 5 kez All-Star seçilen yıldız şutör bunun yanında Tissot, Mercedes ve Çin ayakkabı firması Anta gibi ciddi kazanç elde ettiği sponsorluk anlaşmalarına da sahip.

9- Paul George – Los Angeles Clippers – $39.3M

2020 Aralık ayında Clippers ile imzaladığı dev kontrat sayesinde listeye girmeyi başardı. Ancak takıma getirdiklerine baktığımızda onun winner bir yıldız olduğunu, daha doğrusu bu kontratı hakeden bir süper yıldız olduğunu söylemek güç. Listenin bir üst sırasında yer alan böyle özel bir isimle aynı maaşı kazanıyor olması ironik gerçekten…

Clippers, Paul George'u yıllarca kadroda tutmak istiyor' iddiası - Los  Angeles Clippers

8- Giannis Antetokounmpo – Milwaukee Bucks – $39.3M

Bir MVP ve bir şampiyon olabilirsiniz ama geçmişte imzaladığınız kontratlar nedeniyle NBA’de bir çok isimden daha az kazanabiliyorsunuz. İşte Yunan yıldız da bunun örneklerinden biri. Saha dışındaki gelişmelere bakacak olursak, Disney onun hayatını filmleştirmek adına haklarını satın aldı ve 2022 yılında vizyonda olması bekleniyor.

Giannis Antetokounmpo: “Korkudan Altıma S*çıyordum” | Eurohoops

7- Kevin Durant – Brooklyn Nets – $40.9M

Kimilerine göre aktif basketbolcular arasında Lebron’un da önünde en iyisi o. Son olarak Olimpiyatlar’da milli takımla altın madalyaya ulaşırken, ABD forması altında en çok skor üreten isim olarak tarihe geçmişti. Saha içindeki başarıları ve Nets ile imzaladığı bu yıllık kazancı elde ettiği dev kontratın yanı sıra, saha dışında da Uber’in Postmates’ine yaptığı yaptırımla tam 15 milyon dolarlık müthiş bir kazanç elde etti.

Kevin Durant'in hayali Avrupa'da oynamak | NTVSpor.net

6- Lebron James – Los Angeles Lakers – $41.1M

Bir çok basketbol severe göre o basketbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu, Jordan’ı da onun arkasına koyan bir çok basketbol sever var. Son olarak yapımcılığını da kendisinin üstlendiği Space Jam 2 filmiyle beraber saha dışındaki kazancı biraz daha arttı. Yaptığı dev sponsorluk anlaşmalarını da dahil etseydik onu burada değil zirvede görecektik.

LeBron James dönüş için hazır | NTVSpor.net

5- Damian Lillard – Portland Traile Blazers – $43.7M

Bireysel performans açısından NBA’in son yıllardaki en dominant skorlerinden biri ve bu da Blazers’dan sürekli zamlı kontartlar almasıyla sonuçlandı. Onun yanına bir iki değerli parça daha ekleyebilirse şampiyonluğa oynayabilecek bir takım olabilirler. Bu yaz adı Simmons takası ve 76ers ile sıkça anılsa da takımda kalmak istediğini bir çok kez dile getirmişti yıldız skorer.

NBA News: Which NBA teams should trade for Damian Lillard? | Marca

4- Russell Westbrook – Los Angeles Lakers – $44.2M

NBA tarihinin en çok triple-double yapan oyuncusu olan Brodie, basketboldan önemli gelirler elde ederken yüksek maaşını Lakers’dan almaya devam edecek. Diğer taraftan saha dışında çok aktif değil sponsorluklar konusunda, Nike onun ana sponsorluk geliri konumunda.

Westbrook: 'Lakers'a katılmış olmak, olağanüstü bir şey' - Los Angeles  Lakers

3- John Wall – Houston Rockets – $44.3M

Bırakın 3. sırada yer almayı, bu listede olmayı bile haketmeyen, sahadaki performansının çok ama çok daha fazlasını kazanan bir isim var karşımızda. Wizards, sezonu kapatacak şekilde ciddi bir sakatlık geçirmesine rağmen ona güvenip dev bir kontrat önermişti ama bunun karşılığını iyileştikten sonra veremedi ve Rockets’a taskaslandı.

Rockets recruit Wall makes first appearance since 2018: Great to be back!

2- James Harden – Brooklyn Nets – $44.3M

Houston’da NBA’e damga vuran bireysel performanslarının ardından Nets’den bol sıfırlı yeni bir kontrat da kapan yıldız skorer, şimdilerde Irving ve Durant ile beraber sağlıklı kalarak şampiyonluğa ulaşmak istiyor. Saha dışında ise Adidas ile yaptığı anlaşmadan yıllık 14 milyon dolar çok önemli bir gelir ediyor.

Brooklyn Nets' James Harden Questionable For Game 5 Vs. Bucks; He Will  Decide If He's Able To Play

1- Stephen Curry – Golden State Warriors – $45.7M

Süper yıldız tam 5 sezondur üst üste 1. sıradaki yerini kimseye bırakmadı. Bu 5 sezon öncesi ise Warriors 4 yıllık toplam 44 milyon değerindeki komik bir kontratla onun etinden sütünden faydalanmıştı adeta ki Warriors’u 2 kere şampiyonluğa taşıyıp 2 de MVP ödülü kazandı. Saha dışında da sahip olduğu Unanimous Media şirketi ile beraber Amazon ile bir podcast anlaşmasına imza attı, buradan da önemli bir saha dışı geliri var.

Stephen Curry lands second $200 million contract of career with Warriors |  NBA.com

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …