Güncel Haberler

RESMİ: Rubit ile Trinchieri, Bu Kez Bayern’de Buluşuyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de yer alan Almanya easyCredit BBL ekiplerinden FC Bayern Munich kadrosuna son takviyeyi yaptı.

Geçen sezon Zalgiris Kaunas forması ile izlediğimiz, daha önce Brose Bamberg’de koç Trinchieri ile birlikte çalışmış olan Augustine Rubit ile 1 yıllık kontrat imzaladılar.

32 yaşında olan 2.03 metre boyundaki 4 numara, geçen sezon LKL’de 38 maçta ortalama 16.8 dakika süre alırken 7.4 sayı, %51.1 3sayı (23-45), 2.9 ribaund ve Euroleague’de ise 31 maçta ortalama 19.1 dakika sahada kalırken 8.1 sayı, %26.7 3sayı (4-15 3sayı), 4.2 ribaund istatistikleriyle katkı vermişti.

Birleşik Amerikalı uzun, South Alabama’dan mezun olduktan sonra profesyonel kariyerine Almanya’da Tubingen’de başlamış, sonrasında sırasıyla Ratiopharm Ulm, Brose Bamberg, Olympiakos ve son olarak da Zalgiris Kaunas’da forma giymişti.

EDİTÖR YORUMU:

Aslında bir 4.5 numara diyebiliriz onun için. Çünkü dış şutu yeterli seviyede ve istikrarlı değil ve daha çok alçak postta etkinliği olan bir uzun. Ancak fiziksel özellikleri sadece kısa beşlerde onu pivot pozisyonunda izleyebilmemize neden oluyor. Ribaundlardaki etkisi, atletizmi, ikili oyunları hareketli bitirebilmesi ve orta mesafe tehditinin olması, mobil bir uzun olması ve her iki pota altındaki savaşçı kimliği ile Euroleague seviyesinde alternatif uzun rolünü rahatlıkla yerine getirebilecek bir isim Rubit. Tecrübeli uzun Zalgiris’de de bu rolde iyi iş çıkardı. İşin savunma tarafında da perimetrede kısaların karşısında çabuk yenilmemesi, ikili oyunlardaki adam değişmelerde onu aranan isim yapıyor. İstikrarı, kaliteli karekteri ve çalışkanlığı ile her koçun takımda görmek isteyeceği bir oyuncu.

Dış şut tehditinin yetersiz olması ve yüzü dönük pozisyonlarda potaya ataklarda ağır kalması hücumdaki katkısını sınırlandırıyor. Ayrıca ribaundlar konusunda fiziksel artıları ve pozisyon bilgisine rağmen potadan uzak kalması, özellikle hücumda orta mesafeye yönelmesi ondan beklenen rakamları yakalayamamasına neden olabiliyor.

Koç Trinchieri ile birbirlerini çok iyi tanıyorlar ve İtalyan koç ondan ne alabileceğini, Rubit de koçun ne beklediğini gayet iyi biliyor. 4 numarada Thomas ve Zipser ile süreleri paylaşacaklar. Bu iki isme nazaran alçak postta daha etkili olması ve 5 numaraya da kısa beşlerde kayabilmesi nedeniyle koç Trinchieri’nin elini güçlendirebilecek, rotasyonu esnetebilecek iyi bir görev adamı almış oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …