Güncel Haberler

İDDİA: Pangos’un Rotası Cleveland Olabilir

Turkish Airlines Euroleague transfer piyasasında gündemi en çok meşgul eden isimlerden biri Zenit ile kontratı sona ererek serbest kalan Kevin Pangos‘du kuşkusuz.

Kanadalı guardın NBA’de oynamayı çok istediği biliniyor ve bu anlamda da halen bir kontrat kovalıyor. Daha önce gelen haberlere göre onu kadrosuna katmaya yakın olan ekip Memphis Grizzlies’di. Basketnews’ün haberine göre ise Cleveland Cavaliers da onun olası rotaları arasında yer alıyor.

Aslında NBA serbest oyuncu döneminin başında Grizzlies onunla en çok ilgilenen ve kontrat vermeye sıcak bakan ekipti ancak yapılan takaslar sonrası kadrolarında oyun kurucu rotasyonunda bir şişkinlik oluşmuş durumda. Halihazırda ellerinde Ja Morant, Tyrus Jones ve Rajon Rondo var. Her ne kadar ABD basını Rondo’nun takımda kalmayacağına dair haberler yapsa da Grizzlies’in Pangos’a en iyi ihtimalle 10 günlük bir deneme kontratı verebileceği ve bu da yıldız oyuncunun kontratının garanti olmayacağı, takımın onu sezon öncesi serbest bırakabileceği anlamına geliyor. Ve tabiki Pangos’un önceliği her zaman garanti bir kontrat oldu şuana kadar.

Gelelim, Kanadalı oyun kurucuyla ilgilenen diğer ekip Cavs’ın durumuna. Onların kadrolarında 14 isim var ki Damyean Dotson, Lamar Stevens, Dean Wade ve Mfiondu Kabengele’nin gelecek sezon için kontratları garanti değil. Bununla beraber Pangos, Darius Garland ve Ricky Rubio’nun ardından takımın 3. guardı olabilir, rotasyon uygun onu transfer etmeleri için.

Eğer NBA’de garanti bir kontrat bulamazsa, CSKA Moskova ise onu bekleyen tek ve en doğru adres konumunda.

1.85 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu sezonun en iyi beşine seçildiği Euroleague sezonunda 39 maçın tamamında ilk 5 başlarken ortalama 28:57 dakika süre almış, 13.5 sayı, %39.0 3sayı, 2.0 ribaund, 6.7 asist, 14.8 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

https://www.youtube.com/watch?v=DGttTtBwQDk&t=14s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …