Gelecek sezon temsilcimiz Tofaş ile FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde aynı grupta yer alacak olan Fransa Betclic ELITE Pro A ekiplerinden Strasbourg, kadrosunu tecrübeli bir oyun kurucu ile güçlendirdi.
Geçen sezon Estudiantes forması ile izlediğimiz tecrübeli oyun kurucu John Roberson ile gelecek sezon için anlaştıklarını duyurdular.
1.80 metre boyunda olan 32 yaşındaki Roberson geçen sezon Endesa’da 31 maçta ortalama 22.0 dakika sahada kalırken 11.2 sayı, %40.4 3sayı, 1.3 ribaund, 3.0 asist istatistikleriyle katkı vermişti.
Bosna Hersek milli takımında da devşirme olarak forma giyen Birleşik Amerikalı oyun kurucu, Texas Tech’den mezun olduktan sonra Avrupa kariyerine Zlatorog’da Slovenya’da başlamıştı. Sonrasında Monthey (İsviçre), Sodertalje (İsveç), Atomeromu (Macaristan), Chalon Saone (Fransa), LDLC Asvel Villeurbanne (Fransa), Enisey (Rusya), South East Melbourne (Avustralya), Galatasaray (2019-20 sezonunun sonunda sadece 4 maçta) ve son olarak da Estudiantes formalarını giymişti.