Güncel Haberler

RESMİ: Afyon’a Tanıdık Oyun Kurucu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde mücadele eden HDI Sigorta Afyon Belediyespor, kadrosunu tanıdık bir oyun kurucu ile güçlendirdi.

Geçen sezon Real Betis forması ile izlediğimiz ve daha önce ülkemizde Petkim Spor ve Türk Telekom (3 sezon) formalarını da terletmiş olan T.J. Campbell ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

1.75 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu, geçen sezon Endesa’da 36 maçta ortalama 23.7 dakika sahada kalırken 9.0 sayı, %35.1 3sayı, 1.7 ribaund, 3.5 asist, 1.1 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Campbell, ülkemizde 1 sezon Petkim ve 3 sezon Telekom formalarını giymiş olan, bizden biri olarak geçen yaz Betis’e gitmiş bir isimdi. Avrupa’nın en iyi liginde de standartlarını korudu ve ne kadar istikrarlı bir oyuncu olduğunu gösterdi, tecrübesine tecrübe katmış oldu.

Öncelikle Afyon’a katacağı artılardan bahsedelim… Evet 1.75 metre boyunda ve ona benzer fiziğe sahip olan bir çok guard gibi o da çabukluğu ve atletizmi ile bu dezavantajlarını kapatmaya çalışıyor. Top tekniği üst düzeyde, dış şutlarda yüksek yüzdeye sahip ve belki de onu en değerli kılan özelliği harika bir saha görüşüne ve üst düzey pas yeteneğine sahip olması. Sadece ikili oyunlarda değil, top elindeyken, hatta tam atışını tamamlayacakken bile sahayı tarayan, en uygun arkadaşını arayan, tam bir organizatör Campbell. Elbette tempo ve açık alan basketbolunda da çok etkili bir isim. Hem yarı sahayı çabuk geçip, direkt potaya gitmeyi seviyor hem de koşan kanat oyuncularını zamanında paslarla ödüllendiriyor. Yarı sahada ise onun takımda olması ceza şutörlerinin ve devrilen uzunların bir kat daha değerleneceği anlamına geliyor. Panetre ile adam eksiltip verdiği paslar savunmanın dengesini net olarak bozuyor. İşin savunma tarafında topa baskıyı çok iyi yapan, top çalma konusunda da faydalı, takımını savunma ile başlayan hızlı hücumlara çıkarabilen bir oyun kurucu.

Gelelim zaaflarına… Elbette fiziği en önemli eksisi. Ayrıca ilerleyen yaşıyla beraber artık eskisi kadar pire gibi ve atlet değil. Bu da onun skorer özelliklerinin gerilemesine neden oldu. Artık dribbling üstü gönderdiği üçlükler ya da orta mesafeler önceliğinde. Elbette koridoru bulduğunda yine potaya gitmekten korkmuyor, yüreği halen kocaman ama ayakları eskisi kadar onu destekleyemiyor diyelim. Savunmada da fiziksel dezvantajları ön planda elbette. Perdelere takılmamak için savaşçı kimliğini ve zekasını ortaya koysa da çok yıpranıyor ayrıca tepe ikili oyunlarında o sahadayken adam değişme şansınız yok, bu nedenle uzuna diğer uzundan yardım getirip ekstra bir kaç rotasyon daha yapmanız gerekiyor onu korumak ve ters eşleşmeye yakalanmamak için. Ribaundlar da tahmin edeceğiniz üzere pek katkı veremiyor.

Afyon’un şuana kadar yaptığı transferlere bakacak olursak 1 numara için bir skorerden çok takımı derleyip, toplayıp organize edecek saf bir oyun kurucuya daha fazla ihtiyaçları olduğunu söyleyebiliriz. Shorter ve Tarolis skor üretimi konusunda takıma liderlik edeceklerdir. Ama onların elini kolaylaştırmak, gerektiğinde sazı eline alıp tecrübesiyle skor katkısı da vermesi açısından ve Buckner gibi ikili oyunlarda doğru kullandıldığında verimi artan bir uzun varken onu da işlemek adına Campbell kesinlikle doğru bir hamle oldu Afyon adına. Ülkemizi ve ligimizi yakından tanıyor olması da koç Beşok adına büyük avantaj, rahatlıkla sahadaki gözü kulağı olacak diyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …