Güncel Haberler

Yiğit Onan Fenerbahçe’den Ayrıldı ve Mert Akay’ın Takım Arkadaşı Oldu!

Fenerbahçe Beko‘da bir ayrılık yaşandı.

Transfer döneminde önemli hamleler yapan ve hem yerli hem de yabancı rotasyonunu genişleten Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Fenerbahçe Beko‘da genç isimlerden Yiğit Onan takımdan ayrılma kararı aldı.

Kulübün TB2L için yeni kurduğu Fenerbahçe Koleji isimli takımda yer almak yerine gelişimini A takım seviyesinde yurtdışında sürdürmek isteyen Onan, bir diğer genç oyuncumuz ile takım arkadaşı olacak.

Basketfaul’ün haberine göre Onan, 10 gün önce gittiği Belgrad’da antrenmanlara başladığı KK Dynamic takımı ile anlaşmaya vardı ve yeni sezonda Mert Akay ile birlikte forma giyeecekler Sırbistan Ligi’nde. Bildiğiniz üzere Mert 2 sezondur burada forma giyiyordu.

2002 doğumlu olan 2.07 metre boyundaki Yiğit, geçen sezon Fenerbahçe forması ile BGL’de şampiyonluk yaşamış, 12 maçta ortalama 25.2 dakika süre alırken 15.8 sayı, %27.6 3sayı, 8.6 ribaund, 3.6 asist, 1.4 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti. U19 Dünya Kupası’nda da milli forma ile 7 maça çıkmış, ortalama 17.6 dakika sahada kalırken 6.0 sayı, %21.1 3sayı, 4.3 ribaund, 2.0 asist, 1.7 top çalma ile mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius, Merkezefendi Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk olduğu Yukatel Merkezefendi Belediyesi‘nin 68-93 gibi net bir …