Güncel Haberler

RESMİ: Büyükçekmece, Ukraynalı Pivotunu Duyurdu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Büyükçekmece, kadrosuna Ukraynalı bir uzun kattığını duyurdu.

Geçtiğimiz sezon Unicaja Malaga forması ile izlediğimiz Volodymyr Gerun ile gelecek sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

2.08 metre boyunda olan 27 yaşındaki Ukraynalı uzun geçen sezon Endesa’da 20 maçta ortalama 13.0 dakika süre alırken 4.1 sayı, 3.3 ribaund ve EuroCup’da ise 12 maçta ortalama 13.1 dakika sahada kalmış 3.4 sayı, 2.7 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Gerun kariyerine çok yönlü bir uzun forvet olarak başlasa da sonrasında 5 numaraya evrilmiş bir uzun. Malaga’daki son sezonunda aldığı süreler iyice azalmıştı ve artık bu seviyelerde yani EuroCup seviyesinde alternatif uzun olarak bile vasat kaldığını görmüştük. Ancak Büyükçekmece seviyesindeki bir BSL takımı için gayet önemli bir ekleme olacaktır. Gelin öncelikle artılarına bir göz atalım…

Ukraynalı uzun boyalı alanda iyi bir bitirici, göründüğünden daha atlet bir oyuncu ve pozisyonları her iki eliyle de skorla tamamlayabiliyor. İkili oyunlarda savunmayı iyi okuyan ve potaya doğru açıyla devrilerek pasörlerin işini kolaylaştıran bir uzun, basketbol IQ’su yüksek. Alçak postta da sırtı dönük silahları var. Her iki omzu üzerinden de dönüşler yapabiliyor ve burada da iki elini de kullanabilmesinin artılarını yaşıyor. Temastan kaçmayan ve vücüdunu bitirişlerde rakibi ile arasına koyarak bloklardan kaçmayı bilen bir uzun. Diğer taraftan topu yere vurabiliyor, elbette üst düzey bir fundementala sahip değil, bir kaç dribbling ile potaya gidebiliyor. Savunmada çalışkan bir isim. Çabuk elleri sayesinde pas aralarına girebiliyor ve blok tehditi de var.

Gelelim eksilerine… Öncelikle potadan uzaklaştıkça etkisi azalan bir isim. Hücumda onu kullanmak gerekiyor, ikili oyunlarda ya da sırtı dönük pozisyonlarda guardların onu doğru, zamanında beslemesi gerekiyor. Hücum silahlarının sınırlı olduğunu belirtelim. Ayrıca teması seven ve mücadeleden kaçmayan bir uzun olarak çizgiye gittiği anlarda hayal kırıklığı yaratıyor, serbest atış yüzdesi düşük bir uzun. Diğer taraftan Malaga’daki rolünün ve dakikalarının düşmesinin temel nedenlerinden biri de ribaundlardaki yetersizliğiydi. Fiziğine ve pozisyonuna göre vasat bir ribaundçu, en iyi olduğu dönemde 2018-19 sezonunda Breogan’da bile 6.5 ribaund ortalamaları yakalayabilmişti. Savunmada özellikle tepe ikili oyunlarında zaman zaman sorunlar yaşayabiliyor çabuk kısalar karşısında ama bu işi ortalama seviyede yaptığını, takımını tamamen eksik bırakmadığını da belirtelim.

Büyükçekmece’nin son hamlesi olduğu için takımın tamamını da onunla beraber değerlendirmek gerekli. Öncelikle Crawford iyi bir pasör ve organizatör. Bu nedenle de Gerun’u ikili oyunlarda ve sırtı dönük pozisyonlarda iyi besleyecektir. Birlikte oynayacağı diğer uzun Bruinsma ise daha çok dışarıdan tehditi olan bir isim, bu da saha yerleşimi adına birlikteliklerini kolaylaştıracak, daha verimli hale getirecektir. Özetle Büyükçekmece mütevazi bütçesi ve hedefleri doğrultusunda, kesinlikle bir yıldız olmayan ama tamamlayıcı, istikrarlı, haddini bilen, sahada her zaman çalışan ve mücadele eden değerli bir görev adamı eklemiş oldu takıma.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …