Güncel Haberler

RESMİ: Petkim’den Tecrübeli Forvet Hamlesi Geldi (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Petkim Spor, kadrosunu tecrübeli bir 3 numara ile güçlendirdi.

Geçtiğimiz sezon Ratiopharm Ulm forması ile izlediğimiz Demitrius Conger ile gelecek sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

1.96 metre boyunda olan 31 yaşındaki Conger, kısa forvet pozisyonunda oynuyor ve geçen sezon BBL’de 38 maçta ortalama 17.6 dakika görev alırken 6.7 sayı, %43.8 3sayı, 2.4 ribaund, 1.1 asist ve EuroCup’da ise 2 maçta ortalama 21 dakika sahada kalırken 14.5 sayı, %60.0 3sayı, 3.0 ribaund, 1.0 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Conger atletik özellikleri ve güçlü fiziği ile dikkat çeken bir kısa forvet. Hücumda alçak posttan üretebilen, dış şut tehditi bulunan, yüzü dönük potaya atak edebilen ve açık alanda da koşmayı seven bir isim. Ancak bu artılarının hiç birinin üst seviyede olmadığını da belirtmemiz lazım. Genelde hücum performansı açısından kendi başına üretimi sınırlı, takım arkadaşlarının desteğiyle katkı verebilen bir forvet. Ceza üçlükleri ve topsuz katlarıyla potaya gidişleri skor üretiminde kullandığı silahlar. Ayrıca güçlü fiziği sayesinde bir çok savunmacıyı sırtına alabilmesi, buradan bulduğu yüksek yüzdeli geriye çekilerek kullandığı atışlar da var portföyünde. Açık alanda da etkili bir forvet, hem bitirici hem de pasör olarak tam sahada başarılı. İşin savunma tarafında ise çalışkanlığı, fiziksel temastan kaçmaması ve birden fazla pozisyonda görev alabilmesiyle dikkat çekiyor. Güçlü fiziği, atletizmi ve çabuk ayakları sayesinde 2, 3, 4 numaraları tutabiliyor. Bu anlamda koç Sevim’in jokerlerinden biri olacaktır. Savunmada konsantrasyonu ve enerjisi iyi seviyede.

Gelelim eksilerine… Öncelikle fiziksel artılarına ve pozisyonuna göre iyi bir ribaundçu değil. Bu nedenle de başta Aldridge ve Planinic olmak üzere takım olarak ribaundlara daha fazla konsantre olmaları gerekecek. Hücumda penetre tehditi var ama bunu top tekniği ya da süratinden ziyade güçlü fiziğini kullanarak, rakibe temas ederek yapabiliyor. Yani savunmayı eksiltmeden penetre ettiği için zaten sınrlı olan pas yetenekleriyle beraber sınırlanan pas açılarında top kayıpları yapmasına neden olabiliyor, penetre sonrası atışı kullanmak neredeyse tek çaresi olabiliyor.

Conger, analizimden de anlayacağınız üzere iyi bir görev adamı. Hücumda sınırlı silahları olan, saha yerleşimi ve pas trafiğinin iyi olduğu takımlarda verimi artan, yüksek tempoda daha etkili olan bir oyuncu. Browne liderliğinde Petkim’in zaman zaman tempoyu forse edeceği ve bu anlarda Conger’ın da iyi katkı vereceği bir gerçek. Ayrıca Browne’un deliciliği ve kanatlarda Conger ve Aldrisge gibi 2 şutörün bulunması da saha yerleşimi adına doğru hamleler Petkim adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …