Güncel Haberler

RESMİ: Yalova’dan Chassang Hamlesi Geldi (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni ekiplerinden Semt77 Yalovaspor kadrosunu Fransız bir uzunla güçlendirdi.

Geçen sezon Dijon forması ile izlediğimiz Alexandre Chassang ile gelecek sezon için anlaştıklarını duyurdular.

2.04 metre boyunda olan 26 yaşındaki Fransız uzun geçen sezon Pro A’da 37 maçta ortalama 23.3 dakika süre alırken 11.0 sayı, %33.3 3sayı, 4.1 ribaund, 2.2 asist ve BCL’de ise 6 maçta ortalama 20.3 dakika sahada kalırken 9.7 sayı, %27.3 3sayı, 5.2 ribaund, 1.7 asist istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Fransız uzun hem 4 hem de 5 numarada görev alabiliyor. Yalova’nın elinde hali hazırda boyalı alanda etkili bir uzun olan Lee varken, onu daha çok 4 numarada izleyeceğimizi söylemek yanlış olmaz. Gelin birlikte artılarına ve eksilerine bir göz atalım, önce artılardan başlayalım… Öncelikle iyi karakterleri ve tam bir takım oyuncusu Chassang. Hücumda oyunun kendisine gelmesini bekleyen, bitirici pozisyonunda verimli bir isim. Pota altında sırtı dönük etkinliği olduğu gibi ikili oyunlarda orta mesafe ve hatta dış şut tehditi sayesinde de farklı silahları olan, hücuma çeşitlilik getiren bir forvet. Potaya direkt devrilmelerde yüksek yüzdeli bir bitirici ki pozisyonları iki eliyle de bitirebilmesi önemli bir avantaj. Dış şutlar konusunda ceza atışlarında da tehditi mevcut. Bencil bir oyuncu değil ve ikili oyunlarda kısa devrilmeler sonrası pasör özellikleri de var. Ribaundlar konusunda genelde temastan kaçmayan, savaşçı bir isim ve hücum ribaundlarında ekmeğini taştan çıkarıyor, takım arkadaşlarına da ikinci şans sayıları hediye edebiliyor. İşin savunma tarafında ise alçak posttaki savaşçı kimliği, fiziksel temastan kaçmaması ve yardım rotasyonlarını doğru yapmasıyla takım savunmasına katkı sağlayan bir uzun.

Gelelim gelişime açık yönlerine… Öncelikle hücumda bir çok şeyi yapabilen ama hiç birini elit seviyeye çıkaramamış bir uzun. Orta mesafe şutu istikrarlı olsa da dış şutlar konusunda aynı şeyi söylemek güç, zaten sezon ortalaması da ligde %33, BCL’de ise %27… Hücum ribaundları konusunda olduğu kadar savunma ribaundlarına konsantre değil, adamını box etmeyi unutup pozisyonunu kaybedebiliyor topu takip etmeye çalışırken. Oyunun diğer tarafına baktığımızda öncelikle birebirde iyi bir savunmacı olmadığını söylemek yanlış olmaz. 4 numarada özellikle yüzü dönük hücum eden çabuk ve atlet uzunlara karşı ağır kalabiliyor ayakları, perimetre savuması iyi değil. Aynı şekilde ikili oyunlarda tepeye kadar çıkıp yaptığı ilk gösterme savunması iyi ama sonraki hamlelerde ağır kalabiliyor kısalar karşısında.

Öncelikle Chassang bir yıldız değil. Tıpkı Dijon’da olduğu gibi, burada Yalova’da da bir tamamlayıcı olması bekleniyor. Buradaki rolünde skor katkısının biraz daha fazla olmasını bekleyebilir koç Yavuz ondan. Özellikle orta mesafe tehditi ve yüksek posttan dağıtması beklenen paslarla etkili olabilecek bir isim. Kaliteli karakteri, çalışkanlığı ve sahadaki savaşçı kimliği ile oyunun iki alanında da takıma enerji katacak, gerektiğinde takımın havasını değiştirebilecek doğru bir ekleme oldu Yalova adına. Bütçesi mütevazi bir takım için BCL’de Final Four oynamış Dijon gibi önemli bir takımdan ilk 5 uzununu kapmak alkışlanacak bir başarı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …