Güncel Haberler

İDDİA: Zalgiris, Carter ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden olan Litvanya Ligi temsilcisi Zalgiris Kaunas, guard rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

Geçen sezon Lavrio forması ile izlediğimiz ve adı Olympiakos ile de anılan ama bir gelişme olmayan Tyson Carter ile ilgileniyorlar Yunan kaynaklı OnSports’un haberine göre.

1.93 metre boyunda olan 23 yaşındaki Carter bu sezon ESAKE’de 33 maçta ortalama 26.9 dakika süre alırken 13.8 sayı, %42.1 3sayı, 3.3 ribaund, 2.7 asist, 1.2 top çalma, 13.5 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

Bu arada

EDİTÖR YORUMU:

Carter hakkındaki analizimi sizlerle daha önce detaylı bir şekilde BURADA paylaşmıştım.

Transfer Zalgiris açısından bakacak olursak… Şuanda ellerinde 2 numarada görev alabilecek Dimsa ve Milaknis var. İki isim de daha çok dış şutları ile bilinen klasik 3 sayı skorerleri. Buraya aletik ve delici özellikleri de bulunan bir guard takviyesi yapmaları gerekiyor Euroleague sahnesindeki hücum çeşitliliğini arttırabilmeleri için. Bu anlamda yazın başlarında farklı isimler gündeme gelmişti ama sonuç alamamışlardı. Şimdi yaz liginde Miami forması giyen Carter onlar için gayet iyi bir seçenek olarak ön plana çıkıyor. Yunan ekibinin onu transfer edip tekrar Lavrio’ya kiralamak istemesine karşın Zalgiris onu direkt olarak kullanmak istiyor, bu da tabi oyuncunun hoşuna gitmiş durumda.

Oyunun iki alanında da vaadettiği enerjisi, atletizmi ve yüksek potansiyeliyle Euroleague sahnesinde elit bir çift yönlü guard olma konusunda takımları heyecanlandıran bir isim. Zalgiris’in ona süre ve rol verebilecek bir rotasyona sahip olması, koç Schiller’in daha önce bu tarz genç ve yetenekli isimlerle G-League’de iyi işler yapmış olması bu transfer gerçekleşirse hem Carter hem de Zalgiris adına kazan-kazan olacağının göstergeleri.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …