Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray, Okben ile İmzaladı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde ülkemizi temsil edecek ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray, yerli rotasyonuna önemli bir takviye yaptı.

Geçen sezon Petkim Spor forması ile izlediğimiz Okben Ulubay ile 1 yıllık kontrat imzaladıklarını açıkladılar.

Sarı kırmızılı kulüpten yapılan resmi açıklama şu şekildeydi:

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız Okben Ulubay ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

25 Mayıs 1996’da İstanbul’da doğan Okben Ulubay, 2.01 cm boyunda ve forvet pozisyonunda forma giyiyor.

Okben Ulubay Anadolu Efes’te profesyonel basketbol yaşamına başladı. Anadolu Efes’in genç yaş kategorilerinde forma giyen ve burada şampiyonluklar yaşayan Okben, Anadolu Efes bünyesindeki Pertevniyal takımında gelişimini sürdürdü.

2012 yılında Avrupa Yıldızlar Basketbol Şampiyonası’nda altın madalya kazanan millî takım kadrosunda yer alan Okben Ulubay, gösterdiği performans ile turnuvanın en değerli oyuncusu unvanına layık görüldü. 2013 ve 2014 yıllarında düzenlenen FIBA 18 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası turnuvalarında, Türkiye Milli Takımı formasıyla altın madalya kazandı.

Yunanistan’da 2015 yılında düzenlenen FIBA 19 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda takımıyla birlikte bronz madalya kazandı.Okben Ulubay, 2015 ve 2016 senelerinde düzenlenen FIBA 20 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda milli takımla bronz madalya sahibi oldu.

2013-2016 yılları arasında lacivert beyazlıların çatısı altında boy gösteren kısa forvet oyuncusu, 2016-2017 sezonunda Yeşilgiresun Belediyespor, 2017-2019 yılları arasında ise Darüşşafaka formasını terletti. Darüşşafaka’daki son senesinde Eurocup şampiyonluğu yaşadı. 2019 yılında ABA League takımlarından FMP Belgrad’a transfer olan Ulubay, 2020-2021 sezonunda Basketbol Süper Ligi’ne döndü.

Geçtiğimiz sezonu Aliağa Petkim Spor’da tamamlayan Okben Ulubay, çıktığı 11 maçta 7.91 sayı ortalaması tutturdu.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımıza katılan Okben Ulubay’a başarılar diliyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …