Güncel Haberler

İDDİA: Olympiakos, Mathews ile İlgileniyor (Analiz)

Gelecek sezon için kadrosuna bir şutör takviyesi yapmak isteyen Turkish Airlines Euroleague‘in Yunanistan Ligi temsilcilerinden Olympiakos‘un gündemindeki yeni isim belli oldu.

Matt Thomas’ın 20 Ağustos’a kadar süre istemesiyle beraber bu transferden vazgeçen Kırmızılar’ın gündemindeki yeni isim Basket Inside’ın iddiasına göre Garrison Mathews.

Washington Wizards forması ile izlediğimiz ve şuanda sınırsız serbest konumundaki Birleşik Amerikalı şutör, geçen sezon 68 maçta görev almış, 15.8 dakika sahada kalırken 5.4 sayı, %37.7 3sayı, 1.3 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

2.01 metre boyunda olan 24 yaşındaki Mathews, Lipscomb’dan mezun olduktan sonra 2019 draftına girmiş ama seçilmemiş, yaz ligi sonrası Wizards’Dan kontrat kapmıştı 2019’da.

EDİTÖR YORUMU:

Mathews için saf bir şutör demek kesinlikle yanlış olmaz. Gerek dribbling üstü gerekse yakala at poziyonlarında etkili bir üçlükçü. Uzun boyu, çabuk ve yukarıdan çıkardığı mekaniği ile dengeli ve zıplayarak attığı şutlarda savunmacıların üstüne akıllıca hamle yaparak buradan faul alıp çizgiye gitmeyi de başaran bir isim. Ama tabiki tek artısı dış şutlar değil. Aynı zamanda mücadeleci kimliği, agresifliği ve bu sayede ekmeğini taştan çıkarması ile de bilinen bir oyuncu. Wizards’da Beal ve Westbrook gibi hem topla oynamayı seven hem de çok şut kullanan iki yıldızın yanında ceza atıcısı ve bu tarz emek isteyen pozisyonlardan ekmeğini çıkarmaya çalışmıştı. Bitirici rolünde oynadığı için ve topsuz pozisyonlarda daha çok kullanıldığı için top kaybı sayısı da oldukça düşük.

Gelelim eksilerine… Öncelikle onun için bir skorer demek çok zor, sadece bir şutör. Dribbling üzeri skor üretimi sınırlı, ona pozisyon hazırlamanız gereken bir oyuncu. Asla bencil bir oyuncu değil, hatta zekası sayesinde akıllı paslar verebiliyor ama yine de pas yeteneklerinin vasatın üstünde olmadığını belirtmek lazım. Diğer taraftan pozisyonuna göre vasat bir ribaundçu, takımına bu alandaki katkısı beklentilerin çok altında. Son olarak işin savunma tarafında gayreti ve agresifliği ile açıklarını kapatmaya çalışıyor olsa da atletizm ve çabukluk anlamında özellikle NBA’deki kanat oyuncularına karşı epey zorlandığını gördük.

Geçen sezondan bu yana defalarca belirttiğimiz üzere Olympiakos’un ciddi anlamda bir dış şut sorunu var. Şuanki kadrolarında da kanatlarda Walkup, Larentzakis, Papanikolaou ve McKissic’in olduğunu hatırlattığımda halen bu sorunu çözememiş olduklarını sanırım siz de kabul edeceksiniz. Bu nedenle Mathews transferi onlar adına çok değerli. Gömülen savunmalara karşı kenardan gelerek göndereceği bir iki üçlük takımın ritmini ve havasını değiştirmeye yeterli olacaktır. Ayrıca savaşçı kimliği ile kenardan getireceği enerjiden de faydalanacaktır koç Bartzokas. Dış şut tehditi, zekası, çalışkanlığı ile Euroleague basketboluna adapte olmakta sorun çekmeyecektir ki burada NBA’deki gibi her maçta karşısında birebir tutmak durdurmaya çalıştığı çok atlet ya da çabuk isimler olmayacağından savunmadaki zaafları da ön planda olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …