Güncel Haberler

İDDİA: Real Madrid, Guy ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in iddialı takımlarından biri olan İspanya Liga Endesa ekibi Real Madrid, NBA patentli bir şutör ile ilgileniyor.

Kulübe yakın medya kuruluşlarından biri olan Defensacentral’da yer alan habere göre son olarak Sacramento Kings forması ile izlediğimiz Kyle Guy ile ilgileniyorlar.

23 yaşında olan 1.85 metre boyundaki genç guard, geçen sezon Kings forması ile 30 maçta görev alıp ortalama 7.8 dakika süre alırken 2.9 sayı, 1.2 ribaund, 1.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Şuanda sınırsız serbest statüsünde bulunan ve henüz NBA’de kontrat bulamayan Guy, Virginia’daki NCAA macerasının ardından 2019 draftında 2. tur 55. sırada Rockets tarafından seçilip sonrasında Kings’e takaslanmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Guy’ın öne çıkan özelliği müthiş bir şutör olması. Özellikle yay gerisinden yakala at, yani ceza atışlarında çok iyi bir yüzdeyle oynayan, takımına en çok bu alanda katkı veren bir guard. Dribbling üzerinden kendi skorunu yaratabilmesi de bir diğer artısı ki geçn sezon dribbling üstü üçlüklerini de çok geliştirdi. İkili oyunlarda her iki yöne de penetre edip gönderdiği orta mesafelerle katkı verebiliyor. Ayrıca çizgiye gittiği anlarda da rakiplerini yüksek yüzdeyle cezalandırıyor. Hücumda topsuz hareketliliği de üst seviyede, boş alanlara yaptığı doğru katlarla ve perdelerden çıkarak gönderdiği üçlüklerle de etkili oluyor. Oyun kurucu özellikleri ortalamanın üstünde diyebiliriz. Savunmada da takımını yanlız bırakmayan, çalışkan ve gerektiğinde agresif olabilen bir guard.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara. Öncelikle şutuna fazla güvenen ve zaman zaman ritmini bulamadığı anlarda da çok zorlayan bir şutör. Her ne kadar çizgide çok iyi bir isim olsa da potaya fazla atak etmediği için yeterli sayıda faul alamıyor, bu artısını fazla kullanamıyor. Bunun ana nedenlerinden biri de elit bir ilk adımı olmaması, sadece çabukluğunu kullanarak potaya gitmeye çalışıyor ama fiziksel dezavantajları ve sadece ortalama bir atlet olması da onu zorluyor. Hücumda neredeyse tek yönlü bir isim, bitirici rolünde etkili olsa da pasör özellikleri ve organizasyonel becerileri bir oyun kurucu için yeterli değil. Savunma tarafında ise her ne kadar çalışkan ve iyi niyetli bir guard olsa da çabuk ve atlet guardların karşısında kalmakta zorlandığını belirtmek gerekli. Oyunun bu alanında da fiziksel dezavantajları ortaya çıkıyor.

Guy’ın NBA’de tutunması zor. Çünkü fiziksel özellikleri 2 numara için yetersiz ve oyun kurucu becerileri de 1 numarayı doldurabilecek seviyede değil. Bu nedenle de iki guard pozisyonu arasına sıkışmış durumda. Ama Avrupa’da bu fiziksel özelliklerinin dezavantajını daha az hissedecektir, sonuçta NBA gibi karşısında sürekli kendisinden daha atlet isimler olmayacak. Ayrıca müthiş bir şutör ve Real’de Carroll’ın emekli olma ihtimalini, oynasa da artık ilerleyen yaşıyla sürelerinin azalacağını düşünürsek çok faydalı olabilir 2 numarada. Sonuçta Real’in elinde Heurtel, Llull, Williams-Goss gibi önemli guardlar var, bu nedenle de Guy kumarını oynayabilirler, beklenen performansı veremese de bu geniş rotasyonda tolere edilebilir. Ama eğer Avrupa basketboluna uyum sağlayabilirse Carroll gibi onun da önemli bir kariyeri olabileceğini düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=42mZy7CDVLM&t=55s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …