Güncel Haberler

Rockets GM’i Stone, Alperen’in Draft Sürecini Anlattı

Houston Rockets‘ın genel menajeri Rafael Stone, milli yıldızımız Alperen Şengün‘ün draft süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Bildiğiniz gibi genç uzun, 2021 NBA Draftı’nda 16. sıradan Thunder tarafından seçilmiş, ardından Rockets’a takaslanmış, NBA’deki ilk yuvası belli olmuştu.

Rockets, bu draftta ayrıca 2. sıradan Jalen Green’i, 23. sıradan Usman Garuba’yı ve 24. sıradan da Josh Christopher’ı seçerek kadronunun yeniden yapılanması yolunda önemli genç isimleri bünyesine katmıştı.

The A-team’e konuk olan Rockets GM’i Stone da takımın draft süreci ve genç yıldızımız Alperen hakkında açıklamalarda bulundu:

Birkaç dakika ‘Aa güzel, Jalen’ı aldık’ diye düşündük. Sonra bir sonraki seçimimize odaklandık. Bizim için Alperen (Alpi), gerçek bir hedefti. Hedefimiz o’ydu.

Hesaplarımızı seçilmesini beklediğimiz yere göre yapmıştık. Bence 16. sıra biraz geçti. Bu da bizi çok memnun etmedi çünkü onun gitmesini beklediğimiz yerden seçemedik. Denedik. Bunu yapacağımız için çok heyecanlıydık. Muhtemelen altıncı sıradan 16. sıraya kadar her takımla draftta geriden seçmek ya da seçmemek konusunda ilgisi olup olmadığını öğrenmek için görüştük. 16. sırada istediğimizi aldık ve harika oldu.

Daha sonra yine yukarılardan seçim yapmak için uğraştık, tüm seçenekleri konuştuk. Fakat seçim yapmadan önce her ihtimali düşünmek ve anlamak lazım.

Usman Garuba’nın da 23. sıraya kadar düşmesini beklemiyorduk. Josh için şansımız olduğunu düşünüyorduk ama Garuba’yı beklemiyorduk. Bu açıdan gerçekten mutluyuz. Bu oyuncular için çok heyecanlıyız. Genç bir takımız ve keyifli olacağız.

The A-team & Eurohoops

Stone ayrıca oyuncuların başarılı olmaları için her şeyi yapacaklarını belirtti. Alperen Şengün’de ne gördüklerini ve tercihlerini nasıl yaptıklarının sorulması üzerine Stone şunları söyledi:

Alpi gerçekten ilginç bir oyuncu. Çok genç gösteren yüzünü bir kenara bırakıp profesyonel oyunculara karşı nasıl oynadığına bakarsanız, 28 yaşındaki bir adam, 18 yaşındaki çocuklarla oynuyor gibi geliyor insana. Halbuki 18 yaşındaki çocuk, bunu 28 yaşındaki adamlara yapıyor. Bu da eşsiz bir durum. Oyun enerjisi çok sofistike ve fiziksel mücadelesi de dopdolu.

Bu ikisi genelde yaşla birlikte oluşan şeyler, genç oyuncularda pek görülmüyor. Gerçekten, çok içten bir şekilde söylüyorum, çok fiziksel mücadeleye dayalı oynuyor. Bunu da yetenekleriyle yapıyor. Çok yetenekli bir basketbolcu. 18 yaşında, Türkiye Ligi’nde MVP oldu. Bu imkansız. Bu açıdan heyecan verici bir oyuncu.

İlk kez ABD’ye geldi. Uluslararası mecrada epey oynadı ve başarılı da oldu ama AAU’da oynayıp şu anda NBA’de boy gösteren isimlerle karşılaşmış biri değil. Görmemiz gerekecek. O da görecek. Öğrenme eğrisinin nasıl ilerleyeceğini bilmiyoruz. Oyununu nasıl adapte edeceğini bilmiyoruz.

Hiç İngilizce bilmiyor. Öğrenmeye kendisini adamış durumda. Biz de ona bu konuda destek olacağız. Çok nazik. Basketbolu da anlıyor. Ama tabii bir kültür şoku olacak. Organizasyon bunu daha önce Yao’da yaşamıştı. Orada işler muazzam gitmişti. Onun üzerine bu beklentiyi yıkmaya çalışmıyorum tabii ki. Tamamen farklı bir kültürden gelip buna adapte olmanın mümkün olduğunu söylüyorum. Bunu yapacağı konusunda umutluyuz.

Performansı için de çok heyecanlıyız. Aşırı eşsiz, aşırı yetenekli bir oyuncu.

The A-team & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …